Carles Porta, conductor del programa 'Crims'.

Carles Porta i 'Crims' arribaran a una nova cadena de televisió

La plataforma incorpora al seu catàleg l'adaptació televisiva de TV3 de l'èxit homònim de Catalunya Ràdio

'Crims' segueix creixent a passes de gegant. Des de l'arribada a Catalunya Ràdio convertint-se en una secció de l'Estat de Gràcia, passant a tenir horari propi a la graella de la ràdio pública catalana els caps de setmana fins a passar a la televisió. 

Ara, l'exitosa sèrie de true crime de TV3, basada en l'espai homònim de Catalunya Ràdio, fa un salt. En concret, 'Crims' també s'emetrà a Movistar+ a principis del 2022 i es podrà veure a la plataforma espanyola en català íntegrament.

Una de les novetats que hi haurà serà la disponibilitat en una versió en castellà ('Crímenes') on Carles Porta ha gravat de nou les entradetes i tancaments al castellà i s'han subtitulat els testimonis que parlaven català.

Crims és una sèrie de TV3 dirigida i presentada pel mateix Porta, creada juntament amb Goroka i True Crime Factory. La producció és l'adaptació del format radiofònic homònim, que ha estat reconegut recentment amb el Premi Ondas de Ràdio 2021 al Millor Programa i el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Radiodifusió.

De la ràdio a la televisió

El programa 'Crims', ara mateix, és tot un èxit. Sigui en el format radiofònic com en el televisiu. Un recorregut que l'equip encapçalat per Carles Porta va començar com una secció en un magazín de tarda de Catalunya Ràdio. 

L'èxit a l'emissora va provocar el seu salt a TV3. Una notícia que sorgia a finals de 2019 i es preparava l'aterratge a la graella de la televisió pública catalana durant el primer trimestre de 2020.

Una producció externa dirigida per Carles Porta, conductor de l'espai radiofònic, i responsable del podcast homònim que triomfava a l'antena de l'emissora. 

En aquell moment, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, celebrava «l'èxit» d'un «projecte 360 graus. Assenyalant que tot va començar amb la llegenda negra de la muntanya de Tor en un '30 minuts' a TV3.

Des de l'arribada de 'Crims' a la televisió ha estat un tot un èxit presentant casos foscos d'homicidis, tan els resolts com els que no ho estan encara, com feia en el programa radiofònic homònim.