IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Crisi climàtica: Pèrdua sense precedents de la fauna i la vegetació

Es necessiten urgentment mesures de protecció com les que s'implantaran des del Conveni de la Diversitat Biològica (CDB) per tal de frenar l'extinció de les diferents espècies

Maials
La pèrdua de vegetació i fauna s'accelera sense precedents | Twitter (@bomberscat)
 

El 18 de maig de 2020, el Conveni sobre la Diversitat Biològica (CDB) presentarà a la seva seu a Mont-real el seu cinquè informe sobre perspectives, que conté 'accions viables' necessàries per protegir la natura, els ecosistemes i la contribució que la naturalesa realitza a la humanitat, ha dit avui l'organisme de l'ONU.

Les pèrdues globals de biodiversitat estan en nivells sense precedents en la història de la humanitat per la qual cosa cal una actuació immediata, segons l'avanç d'un informe de l'ONU donat a conèixer avui i que serà presentat en la seva totalitat al maig a Mont-real.

La directora executiva de l'CDB va remarcar l'extrema importància que en els pròxims dies es produeixin avenços en les negociacions de Roma. «Seria encoratjador que les parts iniciïn discussions avançades amb l'objectiu de produir una entesa comuna dels diferents elements del marc de biodiversitat passat 2020», va explicar.

La base de l'informe de perspectives per millorar la biodiversitat és la idea que «la naturalesa està sent degradada a un nivell i velocitat sense precedents» i que un milió d'espècies de plantes i animals, dels vuit milions que es calcula existeixen, estan en l'actualitat sota l'amenaça d'extinció.

Els humans, també afectats

Segons el revelat ahir, entre els objectius de l'esborrany preliminar que s'ha de negociar a Roma està que per 2030 «no es produeixi cap pèrdua neta en l'àrea i la integritat d'aigua dolça i ecosistemes marins i terrestres. Hi ha solucions com la integració de la biodiversitat en tots els sectors econòmics, especialment l'agricultura, i aturar la desforestació i incrementar la capacitat dels nostres ecosistemes per absorbir el diòxid de carboni».

Anne Larigauderie, secretària executiva de la Plataforma Intergovernamental sobre Diversitat Biològica i Serveis dels Ecosistemes (IPBES), va afirmar que aquesta pèrdua de biodiversitat està erosionant la nostra vida al planeta.

Protegir espècies amb més risc

L'esborrany també assenyala que el percentatge d'espècies amenaçades amb l'extinció es redueixi en una proporció a determinar i que l'abundància d'espècies augmenti una mitjana d'un percentatge també a determinar.

Entre les eines per aconseguir aquests objectius, l'esborrany assenyala l'eliminació dels «subsidis més nocius a la biodiversitat assegurant que els incentius són positius o neutrals per a la biodiversitat i promoure la participació efectiva d'indígenes i comunitats locals.


Comentaris

envia el comentari