Una immobiliària torna 700.000€ d'un xalet a Barcelona perquè ha perdut les vistes al mar

Els compradors han denunciat que no es complia aquest important requisit publicitat a l'anunci

Imatge d'arxiu d'una platja de Cambrils
Un edifici construït just davant del xalet privava els inquilins de les vistes al mar | Cedida

El Tribunal Suprem ha obligat la immobiliària Bluegreen Village SL a tornar tots els diners de la compra d'un xalet de luxe a Sant Vicenç de Montalt (Maresme). La causa principal d'aquesta condemna ha sigut que l'immoble ha perdut les «increïbles vistes al mar» que deia l'anunci.

Els compradors van pagar 663.400 euros, més l'IVA per la seva adquisició. El xalet està ubicat en una urbanització privada situada a menys de 40 quilòmetres de Barcelona. La casa complia totalment les expectatives dels nous inquilins quan la van comprar però aquests es van trobar una sorpresa quan hi van entrar. Just davant havien construït un altre edifici que els tapava les boniques vistes al mar. 

La sentència del Suprem que obliga la immobiliària a tornar els diners

Aquesta segona edificació que tant molestava als compradors, l'havia construït la mateixa immobiliària que havia ofert el xalet de luxe. Això ha provocat que el Tribunal Suprem l'hagi obligat a tornar l'import total de la venda, així com de l'IVA de l'operació i les despeses del procés judicial. 

La sentència del Suprem considera que, tot i que es manté una resta de vistes sobre el mar des d'algun punt de l'habitatge, aquestes «es res poden ser equiparables a les vistes publicitades ni a les existents en el moment de l'adquisició».

També es determina que «els compradors no haurien subscrit el contracte d'haver conegut la notòria privació de vistes al mar que es podia produir amb posterioritat o, almenys, no ho haurien celebrat en els termes en què ho van fer». 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari