Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una estructura al mig del mar davant la costa de Barcelona

Misteri resolt: Descobreixen què és l'estranya ‘ciutat flotant’ a la costa de Barcelona

Unes recents imatges han acabat amb el misteri que s’havia format al voltant d’aquesta possible ‘ciutat flotant’ després d’aixecar polèmica i especulacions a les xarxes socials

Imatge d'una estructura al mig del mar davant la costa de Barcelona
Imatge de la polèmica 'ciutat flotant' que es va veure aquest dimecres a les costes de Barcelona | xavi cabo

Ahir a la tarda es van fer públiques unes imatges del que semblava una ‘ciutat flotant’ al mig del mar davant la costa de Barcelona. L’autor de les fotografies, en Xavi Cabo, «era com una ciutat enmig del mar».

De fet, les fotografies deixen entreveure que es tracta d’algun tipus d’estructura al bell mig del Mediterrani, però no s’acaba d’observar amb detall de què es tracta. Algunes fonts consideraven que es tractava d’un fenomen òptic conegut com a Fata Morgana, on els objectes situats a l’horitzó agafen unes formes sobredimensionades i distorsionades. D’altres usuaris, simplement, consideraven que no existia aquesta ciutat.

Però unes recents imatges han fet decantar la balança. No es tracta ni d’una ciutat, ni d’un fotomuntatge ni de cap fenomen òptic. De fet, es tracta d’una estructura de Fomento de Construcciones y Contratas que estava sent transportada des del Port de Barcelona al Port de Tarragona.

Aquesta estructura en qüestió, anomenada «Mar del Aneto» és un dic flotant que formarà part del nou moll de creuers que s’està construint al Port de Tarragona. Aquest dimecres estava sent remolcada cap a aigües tarragonines quants diferents testimonis van poder observar-la davant les costes barcelonines.