IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

'Ets fatxa?': La polèmica prova que un professor ha fet als seus alumnes de secundària

El professor el va fer en una classe d'història de 4t d'ESO

Test feixista compartit per el pare d'un alumne de 4t d'ESO a Twitter
Un alumne va compartir un test feixista als seus alumnes | Twitter

La polèmica a les aules torna a estar servida. En una publicació a Twitter, el pare d'un alumne de 4t d'ESO ha compartit un test anomenat 'Test feixista: Ets fatxa?', que un dels professors del centre hauria compartir amb els seus alumnes.

No és la primera vegada que algú planteja aquestes premisses, i és que l'escriptor i filòsof italià Umberto Eco va ser qui va catalogar el feixisme basant-se en 14 característiques en una conferència que va oferir fa 25 anys a la Universitat de Columbia, a Nova York. Ara, aquesta llista ha estat la que aquest professor d'història de secundària hauria usat per fer un test als seus alumnes.

Només cal respondre sí o no

La prova consisteix en respondre sí o no a catorze pregutnes plantejades, entre les quals es pregunten coses com: «És imprescindible conservar les tradicions?», « El progrés té la culpa de molts dels problemes?», «Les persones dèbils entorpeixen la societat?». Però a més també hi ha altres preguntes sobre altres temes com: «El que és lògic i correcte és que els homes estiguin amb dones perquè així hoh a fet la naturalesa?» o «Val la pena morir per una causa?».

La conclusió final depèn del nombre 'sí' que hi hagi en les respostes, que serà el que determinarà la proximitat o allunyament de cadascú respecte a la ideologia totalitària. Els fets han tingut lloc a Oviedo, a l'Institut Aramo, on la direcció del centre s'ha compromès a adoptar les mesures oportunes i ha deixat el cas en mans de la Conselleria d'Educació.

Les respostes no s'han fet esperar

Les respostes a la publicació del pare criticant al professor no s'han fet esperar: «Que en una assignatura troncal pretenguin inculcar l'odi a qui pensa fora del pensament 'progre' és molt trist», escrivia una usuària, mentre un altre apuntava: «Aquests 14 punts són la descripció del moviment feixista de l'escriptor italià Umberto Eco. Si estaven en classe d'història amb el tema del feixisme... d'adoctrinament en té poc. Per al meu gust sol li sobra la paraula fatxa, que a Espanya té altres connotacions».

Fa poc es va fer viral un altre cas de respostes en un examen. En aquest cas va ser la resposta d’un nen en un examen d’anglès, qui havia d'escriure els verbs irregulars d’anglès i les seves traduccions, i les seves respostes eren inèdites.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari