Crisi a Can Barça: el club es planteja mesures econòmiques dràstiques

El club hauria d'assolir una rebaixa salarial de 190 milions d'euros

L'escut del Barça a la sortida del túnel de vestidors del Camp Nou
El FC Barcelona, molt afectat per la crisi de la Covid-19. | CatalunyaDiari

Segons ha informat 'RAC1' aquest dissabte, la situació econòmica del F.C. Barcelona és crítica, fins al punt que el club es planteja mesures urgents com una rebaixa salarial de la plantilla o, en última instància, un concurs de creditors per tal de salvar la greu crisi financera que travessa. D'altra banda, i segons l'esmentat mitjà, s'hauria produït una reunió amb els advocats dels jugadors per a definir les condicions de la rebaixa salarial.

Segons fonts properes al club blaugrana, la retallada estimada seria d'uns 190 milions d'euros i, en cas de no assolir aquesta xifra, l'entitat esportiva entraria en concurs de creditors. Fa diverses hores que els màxims representants del club s'han posat en contacte amb els advocats dels jugadors i serveis jurídics per a arribar a un acord abans del 5 de novembre.

En aquest sentit es pronunciava Jordi Farré, president del grup gestor que dirigeix el club després de la marxa de Josep Maria Bartomeu: «La nostra principal preocupació és econòmica. La pandèmia està afectant especialment el Barcelona. El club depèn del turisme i ara no hi ha; la situació no és confortable, hem de recollir les idees de l'anterior junta per a remeiar els mals que ens afecten».

Aquests 190 milions d'euros que el club ha de rebaixar de la seva massa salarial es correspondrien a un 30% de les pèrdues que el club acumula en aquest exercici, agreujades per la crisi de la Covid-19. Cal destacar que s'han perdut fonts d'ingressos com les vendes d'entrades o vendes en els establiments del Camp Nou.

Deixar anar un any a Messi

Una opció per a assumir gran part de la rebaixa salarial és cedir un any a l'astre argentí Leo Messi: «Leo jugarà els anys que vulgui. Crec que hem de fer un contracte obert perquè ell decideixi la seva retirada en qualsevol moment. Estarem encantats si ens demana jugar un any a Newell's i tornar per a mai més sortir de Barcelona, ja que en la vida és important ser agraït», va assegurar en declaracions que recull TyC Sports.

No obstant això, Farré va matisar que l'objectiu del club és que Messi acabi «sent imatge del club sigui com a president honorífic o ambaixador». Va afegir també que existeix un pla per a unir la marca Barcelona i Lionel Messi, un pla que ha de negociar amb el mateix jugador.


Comentaris

envia el comentari