La comissaria Cristina Manresa, la primera dona a entrar a la cúpula dels Mossos

Avui s'ha fet pública la nova organització del cos policial
Cristina Mnaresa serà la primera dona en ocupar el número dos dels Mossos d'Esquadra
Cristina Manresa serà la primera dona a ocupar el número dos dels Mossos d'Esquadra | Cedida

Ja han sortit a la llum tots els canvis en l'estructura dels Mossos d'Esquadra. El nou Comissaria en Cap, Eduard Sallent, i el Director General de la Policia, Andreu Martínez, han comunicat aquest dijous els destins dels sis comissaris de la darrera promoció. La novetat més destacada és que Cristina Manresa es convertirà en la primera dona a ocupar el càrrec de cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central. Manresa havia estat fins ara cap de la regió policial Metropolitana Nord.

 

 

David Boneta continuarà essent el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central. Rafel Comas tornarà a ser cap de la comissaria general d'Investigació Criminal, un càrrec que va ocupar del maig del 2017 al juliol del 2018. El cap de la comissaria d'Informació serà Xavier Porcuna, el de la Tècnica i de Planificació de la Seguretat serà Jordi Ferret, de Relacions Institucionals serà Josep Codina i el de la Divisió d'Afers Interns serà Jaume Garcia Valls. Per altra banda, l'ex cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, serà nomenat nou cap de la Regió Policial Pirineu Occidental per petició expressa d'ell, segons ha informat el Departament d'Interior.

 

Eduard Sallent substitueix a Miquel Esquius com a cap dels Mossos d'Esquadra
A principis de setmana ja es va anunciar que Eduard Sallent seria el nou cap dels Mossos d'Esquadra | Cedida

 

Un dels objectius és afavorir la igualtat de gènere

Al capdavant de la Regió Policial Camp de Tarragona hi haurà Josep Maria Estela, a la Regió Policial Central Josep Lluís Rosell i a la Regió Metropolitana Nord Sergi Pla. La comissària Marta Fernández serà sotscap de la Comissaria general d'Investigació Criminal i Alicia Moriana sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord. 

 

La prefectura de la policia ha establert com a prioritat, i així ho ha comunicat aquest dijous als comissaris, orientar tota l'organització al servei de la base. Altres objectius són millorar els sistemes de treball, les mesures per afavorir la igualtat de gènere, la lluita vers els delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual i la millora en l'atenció de les víctimes.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari