ÚLTIMA HORA

💸 CaixaBank tindrà el 74,2% del nou banc creat amb la fusió amb Bankia

Els comissaris dels Mossos d’Esquadra es mostren inquiets pel nomenament de Sallent

La notícia ha estat sobtada per totes les parts i amb aquest canvi són quatre els caps que ha tingut el cos policial en un any i mig

Eduard Sallent substitueix a Miquel Esquius com a cap dels Mossos d'Esquadra
Eduard Sallent substitueix a Miquel Esquius com a cap dels Mossos d'Esquadra | Cedida

Després de la destitució inesperada del cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, per part del conseller d’Interior Miquel Brunch, els comissaris dels Mossos i els càrrecs intermedis es troben inquietuds davant la incertesa i els nous canvis que puguin haver-hi després del nomenament d’Eduard Sallent com a nou comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, segons paraules de ‘La Vanguardia’.

La destitució d’Esquius va ser per sorpresa per tota la cúpula, per tots els agents i inclús pel propi afectat. Part de la plantilla creu que aquest canvi es deu a raons polítiques i no operatives, pel que han expressat el seu malestar per aquesta decisió del conseller d’Interior. Segons algunes fonts del Govern, feia setmanes que es preparava aquest canvi i inclús es va arribar a valorar de canviar algun càrrec més de la cúpula, però es va acabar descartant.

Més presencia de dones

El que si sembla clar, és que es vol implementar el nom de dones en els llocs clau per donar un aire renovat a la Prefectura. S’espera que el nom de comissaries al cos policial augmenti, amb aquesta última graduació, de dos a tres. També s’estudia  una remodelació per cobrir les comissaries que no estiguin encapçalares per comissaris, com per exemple la de Terres de l’Ebre, Tarragona, la del Pirineu, Relacions Institucionals i la Comissaria General d’Informació. Al capdavant d’aquesta última estava Sallent, a qui se li va comunicar el passat dijous, només una setmana i mig despès d’acabar el curs de comissaria, que seria cap dels Mossos d’Esquadra.

Fonts de la cúpula policial apunten que amb aquest canvi es vol trobar un perfil més afí per desfer les tensions que s’havien produït durant aquests deu mesos. Des de la cúpula admeten que «el dia a dia era molt dur, el conflicte era constant». A més, ‘La Vanguardia’ apunta que un dels episodis que va marcar aquestes tensions entre el Govern i la cúpula dels Mossos va ser en relació a l’operatiu que es va desplegar pel Consell de Ministres que es va celebrar a Barcelona, on Esquius va aparèixer juntament amb els responsables de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, el que va incomodar al Govern.

Buch ha presentat aquest matí a Sallent com a nou cap dels Mossos d'Esquadra
Part del sindicat dels Mossos mostra el seu descontentament per aquest canvi sobtat | Cedida

Descontentament dins dels sindicats

Els sindicats policials també han opinat sobre aquest canvi sobtat a la cúpula dels Mossos, el portaveu del sindicat Uspac, Josep Miquel Milagros, assegura que «Buch és el pitjor conseller d’Interior de la història; ha posat a tres caps al davant del cos i té uns agents més desmotivats que mai». El portaveu del SPC, David Miquel, creu que «el temps dirà si ha sigut una decisió basada en criteris tècnics o polítics però el cos de policia no pot estar canviant de cap cada sis mesos». Cal recordar que en l’últim any i mig en aquest lloc han estat Trapero, Ferran López, Miquel Esquius i ara Eduard Sallent.

El director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, va formular una carta on posava en relleu «la necessitat de pal·liar un dèficit estructural» També ha puntualitzat que «exigim a Sallent que solucioni la falta de recursos humans i materials perquè estem a punt de caure en fallida», segons informa ‘Crònica Global’. Ara, caldrà esperar veure si aquest canvi en la cúpula dels Mossos d’Esquadra acaba sent positiu i satisfactori per totes les parts o empitjorada les tensions ja formades.

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari