Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'una persona amb diversos bitllets d'euro a la mà i una altra imatge de Gonzalo Bernardos en primer pla

La crítica de Gonzalo Bernardos que s'ha tornat viral: 'Costa esforç'

L'economista ha donat la seva opinió sobre un dels temes més preocupants al programa 'La Sexta Xplica'

La pujada dels preus ha fet que es generin múltiples debats a causa de les queixes de milions d'espanyols. Un dels grans problemes és l'increment del preu de l'habitatge, que ha fet que adquirir una casa sigui gairebé impossible per a la majoria.

Al programa La Sexta Xplica, de La Sexta, l'expert Gonzalo Bernardos no ha dubtat a compartir la seva opinió al respecte amb tots els presents. Sobretot, parlant de la bretxa que hi ha entre els pares i els fills a causa del baix nivell adquisitiu dels segons.

Gonzalo Bernardos critica els joves en un aspecte clau

Sobre aquest tema, Gonzalo Bernardos ha compartit una crítica que ha fet efecte en molts dels joves del nostre país. L'economista va parlar de la capacitat d'estalvi d'aquest grup, aclarint que es refereix a una part d'espanyols. I va explicar a què es referia.

L'expert va criticar al programa el nivell de vida actual que porten moltes de les persones que volen estalviar. "Es fan tres vacances, dinen de bon restaurant dues o tres vegades i tenen caps de setmana fantàstics".

A més, l'expert afegia que "estalviar costa esforç". Criticant aquest grup en concret, va afirmar que: "Un no pot viure a un alt nivell i estalviar alhora".

Un fons de bitllets d'un euro, amb un home amb les mans al cap i gest de sorpresa, i al cercle una cartera amb diners
L'economista carrega contra el nivell de vida de la gent jove | YuriArcurs, Fill de Pixabay, Alain de Maximy

La pèrdua de sacrifici, un problema per a l'economista

D'altra banda, Gonzalo Bernardos no va dubtar a afirmar que el sacrifici que requereix l'estalvi "s'ha perdut en mesura substancial". Després de la seva intervenció, també va assegurar que hi ha diferències gairebé insalvables entre la gent de més edat i els joves.

En aquest sentit, ha indicat que: "La gent gran no gasta perquè, encara que no té futur, creu que viurà com Matusalem i, en canvi, a la gent jove li passa tot el contrari: té futur, però gasta com si no n'hi hauria cap".

De manera general, Gonzalo Bernardos analitza com va l'economia del nostre país, destacant les causes que provoquen que passi el que passa. Alguns dels col·laboradors del programa van criticar les paraules i van afegir que el problema és molt més complex.