Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses persones passejant per un passeig marítim menjant gelat amb la platja plena de fons, a més d'una imatge en primer pla de Jorge Rey, amb diverses emoticones de tempestes i un termòmetre amb un sol

'Tornen': Jorge Rey es posa molt seriós i fa un avís a moltes comunitats

Jorge Rey avança l'arribada de precipitacions i tempestes a diversos punts del país al tram final de setmana

Jorge Rey avisa del que ha d'arribar els pròxims dies. Es preveuen fortes pluges i fins i tot "tornen les tempestes" al tram final de setmana. No obstant això, en aquestes primeres jornades predominarà l'estabilitat a la major part de comunitats.

El jove expert posa el focus sobretot divendres i dies posteriors. Serà un dia "sota el paraigua, principalment al nord-oest peninsular". És a dir, que es poden donar, amb més intensitat, a zones de Cantàbria, Astúries i Galícia, també al nord de Castella i Lleó.

Explica que també "es notarà el vent fort, encara que les màximes seguiran arribant fins als 32ºC a Vigo, 40ºC a Toledo o 33ºC a Múrcia".

Jorge Rey assenyala que "de cara al cap de setmana, la borrasca seguirà el camí deixant tempestes per la resta de la Península". Seran més acusades sobretot “en zones del nord i centre”. Durant dissabte i diumenge, les "màximes tendiran a baixar a valors més primaverals".

Imatge d'un mapa de l'AEMET amb la previsió pel divendres 7 de juny de 2024
Previsió del temps per a la tarda del divendres 7 de juny | AEMET

Tot i això, l'arrencada de setmana serà més calorosa, en el que es considera com "el primer cop de l'estiu". En l'anàlisi del temps per als pròxims dies preveu per dilluns "xàfecs i tempestes localment fortes a zones de l'altiplà sud, sud del sistema Ibèric i Pirineu català". Les temperatures seguiran sent agradables amb "35ºC a Cadis, 30ºC a Madrid o 20ºC a Vitòria".

Per dimarts i dimecres s'esperen jornades assolellades a la major part del país. Dimarts destaca la possible presència de "xàfecs al Pirineu català" i per dimecres "boires matinals al Cantàbric o Alt Ebre". En qualsevol cas, les temperatures acompanyaran, amb "37ºC a Badajoz, 29ºC a València o 31ºC a Burgos".

Jorge Rey avança la proximitat d'una borrasca

Jorge Rey adverteix del que passarà dijous. I és que "es notarà la proximitat d´una borrasca davant l´arribada de nuvolositat a Espanya". Pel que fa als termòmetres, "les màximes podrien repuntar fins als 42ºC a Còrdova, 37ºC a Madrid, 35ºC a Palència o 39ºC a Saragossa".

Serà un avís d'allò que passarà al tram final de setmana, on les pluges tindran una certa rellevància al nord i centre de la Península.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous
MadridMàx. 34
Mín. 18
Màx. 35
Mín. 19
BarcelonaMàx. 25
Mín. 19
Màx. 28
Mín. 19
ValènciaMàx. 27
Mín. 18
Màx. 29
Mín. 19
SevillaMàx. 37
Mín. 18
Màx. 36
Mín. 20
SaragossaMàx. 37
Mín. 16
Màx. 38
Mín. 20
BilbaoMàx. 26
Mín. 10
Màx. 24
Mín. 13
Palma de MallorcaMàx. 27
Mín. 17
Màx. 31
Mín. 18
La CorunyaMàx. 22
Mín. 14
Màx. 22
Mín. 15
BurgosMàx. 31
Mín. 10
Màx. 32
Mín. 12
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 23
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 19