Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un agent de Policia i una altra de cotxes circulant per una carretera

La Policia Nacional alerta de les claus de cotxe que hauries d'evitar sempre

Mitjançant Instagram, la Policia Nacional ha llançat un missatge sobre un tipus de claus en particular pels seus riscos

Les xarxes socials han esdevingut el principal altaveu de la Policia Nacional. Sabent que la majoria de les persones hi tenen presència, les autoritats no deixen de llançar advertiments i consells per evitar robatoris i estafes, entre d'altres.

En aquest cas, a través d'Instagram, han donat difusió a un missatge que cerca lluitar contra els delinqüents. El delicte està relacionat, a més, amb una mena de claus del cotxe en particular.

Aquest és el tipus de claus de cotxe que cal evitar segons la Policia Nacional

El tipus de claus del cotxe en què la Policia Nacional ha posat el punt de mira en aquesta ocasió són aquelles que tenen funció automàtica de tancament i obertura a distància.

Aquestes claus són cada cop més comunes al nostre país, però també perfectes per als delinqüents. Funcionen a través de botons que es fan servir per tancar i obrir tant les portes com el maleter. De fet, en alguns cotxes fins i tot obren les finestres.

D'altra banda, les claus automàtiques també tenen una manual. Aquesta està pensada per obrir el vehicle en cas que es quedi sense bateria.

Aquestes claus de cotxe tenen alguns perills

Diversos estudis han destacat la vulnerabilitat dels sistemes de seguretat sense fil. Hi ha tecnologies capaces de reconèixer la freqüència utilitzada en la comunicació entre la clau i el vehicle. A això cal parar atenció.

El delinqüent pot acostar-se al cotxe i interceptar els codis que fa servir el sistema. Després de fer-ho, quan aparquis el vehicle, podrà tenir-hi accés i funcionarà com si fos la clau original.

Com fan servir els delinqüents les claus automàtiques

La Policia Nacional també adverteix que els delinqüents utilitzen aquestes claus com un amagatall secret. D'aquesta manera, les obren per buidar-ne l'interior i retirar el sistema elèctric, fent servir la carcassa per emmagatzemar drogues i distribuir-les.

A més, també han vist com alguns intercanvien la clau manual per una pça afilada, convertint-la en una navalla o en una arma. Com que cada vegada hi ha més claus d'aquest tipus al mercat, és fàcil fer-se amb un duplicat.

L'advertiment de les autoritats és clar. Els delinqüents fan servir de forma inadequada aquestes claus per la qual cosa, si les veus en menors d'edat, cal donar avís com més aviat millor.