Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les periodistes Ariadna Oltra i Laura Rosel van ser les presentadores del debat electoral de Barcelona

Crítiques a Ariadna Oltra i Laura Rosel pel que va passar al debat electoral de TV3

La Junta Electoral no permet convidar als partits que no tinguin representació al consistori

Les eleccions municipals són a tocar. Des de fa dies s'estan duent a terme diferents debats electorals que serveix als partits per acabar d'exposar les diferents propostes que ja han anat explicant al llarg de la campanya.

Aquest dimarts, 23 de maig, va tenir lloc el debat electoral decisiu a les eleccions municipals de Barcelona organitzat per TV3. El gran esdeveniment preelectoral de la televisió pública, presentat per Ariadna Oltra i Laura Rosel es va convertir en una olla de grills aquest dimarts a la nit.

Al debat, però, només hi van convidar set dels candidats a l'alcaldable. Els set que tenen representació al consistori de més a menys votats en les darreres eleccions: ERC, Comuns, PSC, Ciutadans, Valents, Junts i PP. El problema ha sorgit arran de la decisió de no convidar a les altres candidatures significatives, com per exemple: la CUP, VOX, PACMA, els Verds, Primàries i Barcelona Ets Tu.

Els candidats a l'alcaldia de Barcelona al debat de TV3
Els diferents candidats a l'alcaldia de Barcelona es van enfrontar al debat de TV3. | TV3

El gran perquè de la decisió

El principal problema de les televisions a l'hora d'organitzar un esdeveniment d'aquest tipus és que no són lliures. No poden gestionar el temps com volen ni tampoc poden convidar qui vulguin. La realitat és que es veuen obligades a seguir el protocol que marca la Junta Electoral, un protocol que indica que només es poden convidar els partits que van aconseguir representació a les últimes municipals.

Per tant, TV3 no va poder convidar a la CUP, el partit independentista ni tampoc a Vox, ni els Verds, ni al PACMA. Tots per la mateixa raó: no van obtenir representació a les municipals de 2019 de Barcelona

«Excloure la CUP del debat a Barcelona és una marranada política»

El fet que la CUP no tingués presència al debat va sorprendre molts espectadors, ja que Valents, el petit partit encapçalat per Eva Parera, era allà i no s'entenia per què. Luís Llach, l'ex polític, s'ha pronunciat davant de l'exclusió del partit independentista fent referència al fet que la TV pública hauria de donar veu a tots els partits rellevants.

«Ja sé que com que diuen que soc de Junts això no em pertoca. Però el que ha fet la direcció de TV3, o qui sigui, d'excloure la CUP del debat a Barcelona, és una marranada política, si no democràtica. Fer-se vell per a veure segons què, és penós. Obro paraigües», ha compartit a través del seu perfil de Twitter

Molts dels usuaris han compartit el missatge de Lluís Lach. Han estat molts els qui han respost el twit assenyalant que la televisió pública, TV3, hauria de donar veu a tots els partits rellevants de la ciutat