Informatius migdia de Telecinco

Greus crítiques a Telecinco per la seva manera d'ensenyar com evitar el coronavirus

David Cantero i Isabel Jiménez han volgut explicar les maneres més senzilles per evitar contagiar-se d’aquesta nova malaltia

Només era qüestió de temps que l’alarma del coronavirus  arribés a Espanya. Ara que han aparegut els primers infectats a l’Estat, la preocupació pel seu contagi  ha augmentat considerablement. Tant és així que Lorenzo Milá va haver de calmar els espectadors de TVE  sobre aquesta suposada epidèmia: «No és un virus terrorífic com pot ser l’Ebola. No. És un tipus de grip  de la qual es curen la gran majoria de persones que es troben infectades», recordava per tranquil·litzar els seus oients.

Per la seva banda, Telecinco  també informava sobre l’avenç del coronavirus, tot i que d’una manera molt diferent que TVE. Els presentadors dels informatius de les 15.00 hores, David Cantero i  Isabel Jiménez, explicaven la manca de mascaretes a les farmàcies a causa de l’alarmisme sobre el coronavirus.

El moment que ha aixecat crítiques 

Els periodistes han mostrat diverses mascaretes de diferents estils i materials, advertint que no totes són útils per evitar el contagi. «No totes són eficaces. Aquesta d’aquí, que és de paper, serveix de poc o res», afirmava Cantero.  Isabel Jiménez, paral·lelament, ha volgut recordar que les mascaretes no protegeixen del virus, només «si tens una infecció respiratòria o estàs en contacte amb un pacient de coronavirus».

Però les crítiques han arribat quan Cantero  ha mostrat una vertadera manera de prevenir el contagi: desinfectar-se les mans. «El que si es recomana és una mica de desinfectant. Et fregues les mans, i això sí que neteja el virus», explicava mentre s’aplicava el producte.

Això ha servit per aixecar crítiques  entre els espectadors  de la cadena, els quals han considerat que ensenyar com s’aplica un desinfectant  a les mans és propi de «Barri Sèsam», argumentant que tothom ho sap fer. Així, sembla que els mitjans de comunicació hauran d’improvisar noves maneres d’alertar sobre aquest nou virus  i, sobretot, reduir l’alarmisme creat al seu voltant.

També et pot interessar...