Imatge de les carpes del SEM a Benifallet

Cues a l'Hospitalet el primer dia de tests massius a Collblanc i Torrassa

Tot i que la crida era a veïns d'entre 18 i 40 anys, molta gent de més edat ha aconseguit fer-se la prova

La primera jornada del cribratge massiu de covid-19 als barris de la Torrassa i Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat, on es van detectar els primers rebrots a l'àrea metropolitana de Barcelona, ha començat aquest divendres amb llargues cues al voltant del Centre Municipal Torre Barrina, on es faran els tests PCR fins al pròxim 27 d'agost, de 9.00 a 19.00 hores. 

A la instal·lació es recolliran les mostres per fer una PCR a aquells veïns que hi acudeixin voluntàriament, que tinguin preferiblement entre 18 i 40 anys, siguin asimptomàtics i no s'hagin fet recentment cap prova per detectar el coronavirus. Els voluntaris consultats, expliquen que s'han acostat a fer-se les proves per quedar-se «tranquils» i «protegir la gent el seu entorn».

Tot i que la crida era preferentment a residents de 18 a 40 anys, gent de més edat, com ara la Núria, que cuida la seva mare de 90 anys, ha aconseguit fer-se-la. «Com enlloc deia que no es fessin les proves als més grans de 40 he vingut i me l'han fet», assenyala.

Comencen els cribratges massius a Reus

Després de disparar-se el nombre de casos positius a la ciutat de Reus, Salut ha decidit també fer un cribratge massiu en diferents barris de la capital del Baix Camp. Concretament es faran al barri de la Sardana (Àrea Bàsica de Salut Reus I i II), la Pastoreta i Monestir (ABS Reus V). La població diana per a aquests cribratges seran les persones residents en aquests barris d'entre 20 i 50 anys. La previsió és fer un miler de proves diàries perquè al final del cribratge s'hagin fet la PCR unes 3.000 persones. 

Les proves es faran al CAP Sant Pere, on s'instal·laràn diferents mòduls exteriors per recollir les mostres, i a l'Hospital Sant Joan. Al Centre d'Atenció Primària estan cridats els veïns del barri de la Sardana (divendres 21 i dissabte 22 de 8.00 a 20.00 hores), i al centre hospitalari els dels barris Monestir (divendres 21 i dissabte 22 de 8.00 a 20.00 hores) i la Pastoreta (dissabte 22 i dilluns 24 de 8.00 a 20.00 hores).