Salut iniciarà cribratges massius a l'Hospitalet de Llobregat i Reus aquest divendres

Es faran en diversos barris de les dues ciutats

Pla mitjà d'un professional del CatSalut duent a terme una prova PCR de coronavirus a una veïna de Sabadell. Imatge del 7 d'agost de 2020.
L'objectiu d'aquests cribratges és detectar els casos asimptomàtics per aturar la cadena de contagis | Catalunya Diari

El Departament de Salut de la Generalitat posa en marxa a partir d'aquest divendres i fins al dijous 27 d'agost un cribratge massiu per detectar possibles casos de Covid-19 a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). En concret, es faran als barris de Collblanc i la Torrassa, on es van produir els primers grans rebrots de l'àrea de Barcelona. L'objectiu és detectar els casos asimptomàtics per poder aturar la cadena de contagis. 

Segons ha informat el departament en un comunicat, el punt de recollida de les mostres estarà ubicat al Centre Municipal Torre Barrina, al número 67 de la carretera de Collblanc. El centre romandrà obert des del divendres 21 fins al dijous 27 d'agost, de 9.00 a 19.00 hores. 

A la instal·lació es recolliran les mostres per fer una PCR a aquells veïns que hi acudeixin voluntàriament, que tinguin preferiblement entre 18 i 40 anys, siguin asimptomàtics i no s'hagin fet recentment cap prova per detectar el coronavirus

Cribratge massiu a Reus

Després de disparar-se el nombre de casos positius a la ciutat de Reus, Salut ha decidit també fer un cribratge massiu en diferents barris de la capital del Baix Camp. Concretament es faran al barri de la Sardana (Àrea Bàsica de Salut Reus I i II), la Pastoreta i Monestir (ABS Reus V). La població diana per a aquests cribratges seran les persones residents en aquests barris d'entre 20 i 50 anys. La previsió és fer un miler de proves diàries perquè al final del cribratge s'hagin fet la PCR unes 3.000 persones. 

Les proves es faran al CAP Sant Pere, on s'instal·laràn diferents mòduls exteriors per recollir les mostres, i a l'Hospital Sant Joan. Al Centre d'Atenció Primària estan cridats els veïns del barri de la Sardana (divendres 21 i dissabte 22 de 8.00 a 20.00 hores), i al centre hospitalari els dels barris Monestir (divendres 21 i dissabte 22 de 8.00 a 20.00 hores) i la Pastoreta (dissabte 22 i dilluns 24 de 8.00 a 20.00 hores). 


Comentaris

envia el comentari