Una embarassada catalana denuncia que Salut li va denegar fer-se la prova i després va donar positiu

Va estar en contacte pròxim amb una persona contagiada

Extracció de sang per detectar el coronavirus
Després de saber que tenia coronavirus l'afectada va trucar al 061 per dir que era una vergonya el que havia passat | ACN

L’onada de contagis a Catalunya segueix avançant dia rere dia. Aquest dijous 20 d’agost s’ha tornat a superar el miler de positius per coronavirus després d’uns dies de certa davallada. Davant d’aquesta situació és molt important prendre les mesures de seguretat i d’higiene i si s’està en contacte amb un contagiat per Covid-19 comunicar-ho a Salut per realitzar una prova PCR. Això és el que hauria de passar encara que en alguns casos no s’està produint.

És el cas d’una dona de Mollerussa embarassada de cinc mesos i positiva de coronavirus. La infectada denúncia que va trucar als professionals sanitaris del telèfon d’atenció del 061 i al Centre d’Atenció Primària (CAP) i aquests van denegar la prova PCR malgrat explicar que havia estat en contacte pròxim amb una persona contagiada per coronavirus.

«La germana del meu company de feina va donar positiu i des del consultori de Golmés li van dir que es quedés a casa», explica l’afectada i segons recull el diari Segre. «Vaig trucar al 061, ja que al CAP de Mollerussa no agafen el telèfon, per saber si em feien la prova, ja que sóc persona de risc i la meva mare també», afegeix.

«Però des del 061 em van dir que fes vida normal i que no calia. Llavors, contactes de l’hospital Arnau de Vilanova em van garantir que em trucarien des del CAP de Mollerussa per fer-me la prova, però no es posaven en contacte amb mi, de forma que vaig trucar jo i finalment em van fer la PCR», indica l’afectada. El resultat va ser positiu en Covid-19.

 

L’afectada lamenta que se li va denegar la prova en un primer instant

«Vaig trucar al 061 per denunciar-ho i dir-los que el que havia passat era una vergonya i el mateix vaig dir als sanitaris del CAP, que em van fer la prova per pesada, perquè no me l’havien de fer», lamenta. Fonts de Salut asseguren que revisaran les queixes «per veure què ha ocorregut».


Comentaris

envia el comentari