Primer pla de Marc Ribas al programa a la recerca del millor restaurant de la Noguera Pallaresa del 'Joc de cartes' de TV3

El cuiner de 'Joc de Cartes' que va morir després de la visita de Marc Ribas: tenia 36

Un dels restaurants participants en el programa de TV3 va patir una gran pèrdua

El culinari concurs 'Joc de Cartes' és un dels èxits més grans de TV3 dels últims temps. El programa, ara com ara, ja compta amb 7 temporades i s'espera que torni com més aviat millor. De la mà d'en Marc Ribas, un dels presentadors més estimats de la cadena catalana, hem descobert el món de l'hostaleria per dins.

'Joc de Cartes' ha intentat, en gairebé totes les temporades, fer algun episodi especial. L'estiu del 2019, el concurs sorprenia amb un programa molt diferent que deixaria l'audiència amb la boca oberta. En aquest cas, els propietaris dels restaurants que s'hi enfrontaven eren famosos de la talla de les germanes Ruth Jiménez i Rebeka Brown i de les germanes Mengual, que tenien un restaurant a Sant Cugat del Vallès.

Imatge de Marc Ribas durant un programa de 'Joc de Cartes' a la comarca de la Selva
'Joc de Cartes' es manté com un dels programes més exitosos de la cadena catalana | TV3

De les primeres, Ruth és presentadora i periodista i Rebeka és cantant. Tot i les seves diferents carreres, això no els ha impedit unir-se per obrir un restaurant al Carrer París de Barcelona al qual van anomenar 'Haha'. Aquest curiós nom prové del japonès i significa 'mare'.

La participació a 'Joc de Cartes' va fer que el restaurant fos un èxit

Encara que van ser les germanes Mengual les que van aconseguir la victòria, amb el seu restaurant 'Sugoi', la participació del 'Haha' al programa va fer que guanyessin molt bona fama. Així doncs, la combinació de cuina catalana i japonesa va fer que el restaurant s'omplís fins a la bandera dia rere dia.

Tot i l'èxit, el restaurant va durar poc, només dos anys. I és que està tancat permanentment des del 2021. Ruth va parlar del motiu del tancament sobtat del restaurant i afirma que la Covid, va ser un cop molt dur per al negoci.

La intenció de Ruth Jiménez no és cap altra que tenir un negoci on la gent es pogués sentir com a casa. Amb aquesta idea al cap, es va embarcar amb la seva germana en una gran aventura. Després de tota la feina que van fer les dues germanes per mantenir el restaurant, la pandèmia finalment va dificultar que el restaurant prosperés.

Un restaurant que només va estar obert 5 dies

De fet, tal com va comentar Jiménez, tenia signat un contracte per obrir el març del 2020 un altre restaurant a Eivissa. Tot i això, l'arribada de la pandèmia i el confinament van truncar els plans d'expansió del 'Haha'. El restaurant d'Eivissa només va estar 5 dies obert.

Segons explica Ruth Jiménez, amb les mesures anticovid, l'espai del restaurant es reduïa molt i amb prou feines podien posar 3 taules al seu negoci. A més, explica que el menjar japonès, «va de compartir, explicar... i era impossible. Els cambrers, al principi de la pandèmia, ni se t'acostaven», afirmava.

Una mort sobtada va ser el cop decisiu

Per si no n'hi hagués prou, una mort prematura i d'una persona molt especial tampoc va ajudar el restaurant. El cuiner, Miquel Àngel Vaquer, va morir víctima de la covid amb només 36 anys. Les germanes coincideixen que ell era la base del seu projecte. «Sense ell, el 'Haha' va perdre el sentit que tenia».

Finalment, les dues germanes es van veure forçades a prendre la difícil decisió de traspassar el negoci. Van ser Bárbara Mengual i el seu marit, Saulo Meireles, qui es van quedar amb el negoci que ara porta per nom 'Shido'.

El 'Haha' va ser una de les nombroses víctimes de l'arribada de la pandèmia. Un restaurant que augurava èxit, però que el coronavirus se'l va emportar.