La consellera de Salut, Alba Vergés, aquest 19 de febrer del 2021 a Salt

Els dos sectors on el Govern anuncia per sorpresa que aixeca restriccions

Seria a partir del pròxim 9 de maig, dia en què acaba l'estat d'alarma

L'estat d'alarma té els dies comptats a Espanya i Catalunya es prepara per a la tan desitjada reobertura. La fi del confinament perimetral i la reobertura de bars i restaurants per a servir sopars fins a les 23.000 hores de la nit són les dues restriccions que més s'esperaven, però hi pot haver més canvis.

El Govern planteja que els sectors de la cultura i de l'esport puguin estar operatius fins a les 23.00 hores a partir del pròxim 9 de maig. Així ho ha assenyalat la consellera de Salut, Alba Vergés, apuntant a una mesura més de les que es duran a terme a partir del pròxim diumenge, dia en què acaba l'estat d'alarma. La mesura se sumaria a l'aplicada a determinats comerços, que podrien obrir fins a les 22.00 hores, i la restauració, que tindrà permís per tenir la persiana aixecada fins a les 23.00 hores.

Les mesures, però, podrien replantejar-se, depenent de l'evolució de la situació epidemiològica. És per aquest motiu que el Govern demana la col·laboració de la ciutadania per respectar-les i evitar nous repunts de contagis. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Confiem en la responsabilitat de la ciutadania»

En una visita al recentment inaugurat CUAP Maresme, a Mataró, Vergés s'ha pronunciat sobre els canvis que es duran a terme en diversos sectors a partir del pròxim diumenge. Les modificacions, però, formen part de la resolució que conté el paquet de mesures, i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) està estudiant. Els canvis es contemplen en la resolució que ha d'entrar en vigor a partir del 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i que entre les modificacions ja anunciades permetrà als bars i restaurants obrir fins a les 23.00 hores. «En el cas del comerç, permetria obrir fins a les 22.00 hores, i en l'àmbit de l'esport i la cultura, fins a les 23.00 hores», ha detallat Vergés.Uns canvis que, ha dit, espera que puguin anar fent passes endavant i «mai retrocedir, per consolidar una situació que, acompanyada de la campanya de vacunació, ens apropi a una situació de certa normalitat». En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, que ha demanat responsabilitat.


«Confiem en la responsabilitat de la ciutadania, que ens ha permès en les darreres setmanes millorar la situació epidemiològica al costat de la vacunació, per afrontar amb certa tranquil·litat aquesta nova situació donada per la fi de l'estat d'alarma», ha detallat Aragonès.

Aragonès aprofita per valorar els resultats de les eleccions a Madrid

En la visita al recentment estrenat CUAP Maresme, a Mataró, Aragonès ha valorat els resultats d'aquest passat dimarts, que han incrementat el suport a la candidata popular, Isabel Díaz Ayuso. «Davant d'això, hi pot haver a Catalunya una majoria republicana, independentista i d'esquerres, la nit i el dia», ha destacat, tot recordant que es tracta d'una decisió que es troba en mans exclusivament dels diputats representats al Parlament de Catalunya, defensant la independència del que es pugui fer indistintament dels resultats a Madrid.

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, contraposa el model de Govern que es planteja a Catalunya i el que ha sortit de les urnes en les eleccions de dimarts a la comunitat de Madrid. Segons el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, els resultats obtinguts a l'Assemblea de Madrid permeten visualitzar un govern «escorat al populisme i amb el suport de l'extrema dreta». Davant d'aquest model, assegura que la proposta a Catalunya passa per un govern diametralment oposat, basat en els valors republicans, independentistes i d'esquerres. Tot plegat, ha dit, està a les mans dels diputats sortits de les urnes el passat 14 de febrer, que han de definir el model de país.