Un míting de la CUP.

La CUP torna a apuntar cap a David Fernández com a cap de llista al Parlament

Els cupaires encara no han triat qui serà el seu cap de llista

El diputat de la CUP Carles Riera ha afirmat que David Fernàndez seria un «excel·lent candidat» i que la formació té moltes ganes que formi part de «l'equip» de cara a les eleccions del 14 de febrer. En una entrevista a 'Els Matins de TV3', Riera ha afegit que, com ell, hi ha moltes persones dins la CUP disposades a ocupar el lloc a les llistes que la militància consideri.

«No només jo, no David Fernàndez, moltes persones estem a disposició per ocupar el lloc que la militància decideixi», ha reblat. Pel que fa a l'absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, l'ha considerat una «bona notícia» però ha avisat que la causa general contra l'independentisme continua vigent. Riera ha estat crític amb el paper dels Mossos en la «repressió del moviment independentisme» i ha afegit que aquesta repressió no ve de la Guàrdia Civil ni la policia nacional, sinó de la policia catalana. En aquest sentit, ha reclamat al Govern que canviï «radicalment» aquesta política.

La CUP intervé en el debat de la moció de censura de Vox contra Sánchez

En paral·lel, a Madrid, la CUP ha alertat dels perills de la «maniobra propagandística» de Vox, que ocupa espai mediàtic i marca l'agenda aquest dimecres amb la moció de censura al Congrés. En un comunicat, la formació anticapitalista defensa que «cal evitar que l'estratègia arribi a Catalunya». En unes declaracions difoses per vídeo, la portaveu de la CUP a la cambra baixa, Mireia Vehí, ha criticat els discursos «miserables, indecents i que falten el respecte als drets de col·lectius» com les «dones, la comunitat LGTBI, menors no acompanyats, persones migrades i fins i tot les persones pobres», del líder de Vox, Santiago Abascal, i del diputat i candidat a les eleccions catalanes, Ignacio Garriga.

Vehí ha fet una crida a «conjurar-se» a Catalunya en una «aliança antifeixista». «A aquesta gent no se li poden donar més pantalles», ha dit. «No se'ls pot combatre dialècticament com si fos qualsevol altre», ja que «aquesta gent és feixista, masclista i racista», ha remarcat Vehí.