Gran notícia: El port de Barcelona, pioner a nivell mundial en reduir les seves emissions

Se li ha atorgat una 'estrella sostenible' conforme ha estat el primer a aconseguir aquesta fita

Imatge del Port de Barcelona amb sediments després de pluges intenses
El Port de Barcelona es pioner a tot el món en reduir les seves emissions un 20% en 5 anys | Alfons Puertas

El Port de Barcelona ha reduït un 20% les emissions de CO2, en només cinc anys, i s'ha convertit en el primer del món en aconseguir l'estrella de la iniciativa 'Lean & Green', impulsada per l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), per assolir aquesta fita en un període màxim de cinc anys.

Objectiu assolit

La consultora 'Ernst & Young' ha estat la responsable de certificar que l'entitat ha assolit l'objectiu de reducció de les emissions de CO2 en el període establert, utilitzant com a referència la petjada de carboni de la infraestructura i la consecució del pla d'acció establert conjuntament amb AECOC. 

Encara més sostenible en el futur

La presidenta del Port de Barcelona, ​​Mercè Conesa, ha destacat el compromís de l'entitat per reduir emissions. Entre els principals projectes que durà a terme el Port de Barcelona en aquest àmbit, Conesa ha destacat el 'Power to Ship', que permetrà la connexió elèctrica dels vaixells al moll eliminant les emissions dels motors auxiliars durant la seva estada al port, i també l'aposta per la mobilitat elèctrica i la promoció de gas natural liquat com a combustibles alternatius.


Comentaris

envia el comentari