L'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, durant la nit electoral del 26 de maig del 2019

El moviment de la CUP contra la presència de Vox a TV3 durant la campanya del 14-F

Les anticapitalistes exigeixen a Illa que «doni la cara» per la vacunació a la cúpula de l'Exèrcit

La CUP no vol que Vox tingui presència als mitjans públics durant la campanya electoral del 14-F i ha presentat un recurs a la Junta Electoral Central. Ho ha anunciat aquest dissabte la cap de llista Dolors Sabater, que ha assegurat que aquesta és la resposta de les anticapitalistes a l'aprovació del pla de cobertura de TV3, Catalunya Ràdio i els mitjans digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que inclou JxCat i Vox com a «grups polítics significatius» tot i que no tenen drets electorals de cara a les eleccions al Parlament. Això, suposa que tindran presència als informatius, als debats i en entrevistes.

Cal recordar que en les darreres eleccions espanyoles, la CUP es va beneficiar de la condició de «grup polític significatiu», ja que només tenia representació al Parlament i l'àmbit municipal. Les cupaires justifiquen el seu recurs davant la JEC perquè «un servei públic no hauria de donar cobertura a un partit que empara els discursos d’odi com Vox». Des de la CUP avisen que «la llibertat d'expressió no és un calaix on hi cap tot», motiu pel qual cal arraconar «els discursos d'odi feixista que vulneren els drets humans», alhora que ha criticat que «s'està promovent el masclisme i el racisme que mata i persegueix a moltes persones».

Tot i la presentació del recurs, des de la CUP creuen que «el més probable és que la JEC obligui a donar cobertura a Vox», que compta amb representació al Parlament Europeu i al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, tot i el pessimisme de les cupaires, consideren que era necessari «un posicionament clarament antifeixista». 

Posar línies vermelles al feixisme

La cap de llista cupaire, Dolors Sabater, ha anunciat que durant aquesta setmana es reunirà «amb tots els partits i entitats en defensa dels drets humans i amb els treballadors dels mitjans per tal d'impedir els discursos d'odi i impulsar un pla deontològic que posi línies vermelles contra el feixisme».

En aquest sentit, Sabater ha dit que «nosaltres no volem que això quedi fora de control en aquesta campanya electoral», alhora que ha afegit que s'està donant cobertura a Vox «per una mal entesa llibertat d'expressió».

Sabater carrega contra Illa per la vacunació de la cúpula de l'Exèrcit

La CUP ha exigit al ministre de Sanitat, Salvador Illa, que «surti a donar la cara» per la vacunació a la cúpula de l'Exèrcit i ja assegura que «si no ho fa, ho estarà avalant». La cap de llista cupaire, Dolors Sabater, ha exigit al també candidat del PSC que «digui com perseguirà aquest delicte» que, a parer seu, és un «delicte flagrant i un abús de poder».

Així mateix, Sabater ha criticat el silenci del ministre Illa davant «l'escàndol de les vacunes a la cúpula de l'Exèrcit», tot afegint que «si calla, potser és que vol acontentar partits com Vox que ja ha dit que li donarà els seus vots».