Imatge de la festa celebrada pel curandero Josep Pàmies anomenada 'Petons i abraçades'

El curandero Josep Pàmies celebra una nova festa «petons i abraçades» contra la Covid-19

La trobada, que va reunir unes 200 persones, es va celebrar a Sant Pere de Ribes (Garraf)

Nova festa de petons i abraçades en contra de les mesures de seguretat contra el coronavirus. La Dolça Revolució, l'associació de pseudoteràpies impulsada pel curandero Josep Pàmies, ha tornat a reunir unes 200 persones sense mesures de seguretat, aquesta vegada a Sant Pere de Ribes, per mostrar el seu rebuig a les restriccions que decreten les administracions per intentar posar fre a la pandèmia de la Covid-19.

A principis de juny Pàmies ja va reunir un centenar de persones a Balaguer en una trobada en què els participants es van fer abraçades i petons per defensar que amb productes com el MMS, un tipus de lleixiu, del qual Pàmies és ferm defensor, es pot combatre la malaltia. Aleshores la trobada es feia en ple estat d'alarma. El curandero segueix defensant que les mesures de seguretat que proposen els governs són absurdes.

La trobada organitzada per l'associació de Josep Pàmies coincideix amb un moment preocupant de la pandèmia a Catalunya, amb rebrots en diversos punts del territori, amb les comarques de Lleida confinades, mesures restrictives a tres barris de l'Hospitalet i el temor que la ciutat de Barcelona esdevingui focus d'un nou gran rebrot de la Covid-19.

Denúncies del Col·legi de Metges i sancions del Departament de Salut

El passat mes d'abril, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) va presentar una denúncia davant la Fiscalia Superior de Catalunya contra Josep Pàmies i contra l'associació la Dolça Revolució per un delicte contra la salut pública i un delicte de publicitat enganyosa, amb l’agreujant del context de la pandèmia de coronavirus. Durant el mes de juny, un jutjat de Lleida va arxivar aquesta denúncia.

«En una situació de greu crisi sanitària i de temor generalitzat causats per una malaltia per a la qual no existeix tractament, Pàmies, sense cap titulació sanitària validada ni cap coneixement mèdic, banalitza, a través de la seva web i de les xarxes socials, sobre la Covid-19 i sobre la suposada idoneïtat de l'MMS per tractar aquesta malaltia», afirmava el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

Així mateix, el Departament de Salut també va sancionar fa poc Pàmies per fer promoció de l'MMS com a tractament de diverses patologies. «No obstant això i burlant tota prohibició -tal com ell mateix reconeix-, Pàmies continua fent promoció de les seves plantes i del producte MMS, defensant-ne l’ús com a teràpies efectives per a la prevenció i tractament de la Covid-19», critiquen els metges col·legiats.