Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un fons de bitllets d'un euro, amb un home amb les mans al cap i gest de sorpresa, i al cercle una cartera amb diners

El curs gratuït amb què pots aconseguir una gran feina i guanyar milers d'euros

La Fundae, en col·laboració amb Google, ha llançat un programa de beques i pots obtenir certificats professionals

Moltes persones opten per ampliar la formació laboral amb cursos i programes. Totes aquestes iniciatives estan dissenyades per ampliar les competències dels treballadors i tenir més recursos i oportunitats per trobar nous llocs de treball. En aquest sentit, la Fundació Estatal per a la Formació a l'Ocupació (Fundae) ha llançat una sèrie de beques en col·laboració amb Google, on els participants podran obtenir certificats oficials.

Un d'aquests programes se centra a l'Anàlisi de dades, una virtut molt sol·licitada empresarialment amb un salari que pot assolir 33.000 euros bruts anuals. Amb aquest curs, els alumnes podran adquirir experiència i habilitats per formar part d'aquest camp.

Fundae destaca a la seva pàgina web la importància de tenir aquests coneixements per ser útil al mercat laboral, ja que els analistes exerceixen una tasca fonamental. La capacitat per aprofitar al màxim les dades pot ser determinant per assolir bons resultats. Aquests professionals poden analitzar i processar les dades per obtenir bona informació, compartir els resultats i treure conclusions interessants.

La formació de Fundae i Google compta amb projectes i exercicis pràctics per fer servir eines com fulls de càlcul o quaderns de SQL o Tableau. La pàgina d'inscripció ressalta que les habilitats adquirides serviran per treballar com a analista de dades a nivell bàsic.

Requisits per participar en el programa de beques

Fundae només exigeix ser resident a Espanya i tenir més de 18 anys per accedir al programa de beques. Tot i això, les persones aturades o afectades per un ERTE o ERO tindran prioritat, i la fundació tractarà de tenir un percentatge de participació de dones d'almenys el 50%. Així mateix, hi ha un termini de 7 dies iniciar el curs i, en cas d'estar inactiu durant 30 dies des del començament, la beca s'assignarà a una altra persona.

La formació en anàlisi de dades té una durada de 120 hores, és a dir, de 3 i 6 mesos. Aquest temps pot variar segons els coneixements previs de l'alumne i la dedicació setmanal, però no pot superar els 12 mesos. Hi ha un total de 8 cursos, que són els següents:

ANÀLISI DE DADES

CURSFORMACIÓ QUE S'IMPARTIRÀ
Curs 1Fonaments: dades, dades a tot arreu,
Curs 2Feu preguntes per prendre decisions basades en dades
Grup 3Prepareu les dades per a l'exploració
Grup 4Procés de dades des dels anomenats “bruts” a “nets”
Grup 5Analitzar dades per respondre preguntes
Grup 6Compartiu dades a través de l'art de la visualització
Grup 7Anàlisi de dades amb programació R
Grup 8Opcional: Anàlisi de dades Capstone: afegiu un estudi de cas al vostre portfoli

Els interessats es poden inscriure a través de la pàgina web de Fundae. A més, hi ha la possibilitat d'obtenir certificat professional en altres formacions com ara disseny i experiència d'usuari, suport de tecnologies d'informació o gestió de projectes. També hi ha formacions en màrqueting digital i comerç electrònic, ciberseguretat i IT automation with Python.