Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb Mario Picazom unes dones menjant gelat i emojis del temps

Gir de 180 graus amb el temps: Mario Picazo deixa anar un avís per a aquesta setmana

El meteoròleg explica què ens espera en els pròxims dies, amb un canvi molt notable a Catalunya el cap de setmana vinent

Mario Picazo ha avisat d'un canvi de temps notable per a aquesta setmana a Catalunya i Espanya. Les pluges aniran desapareixent a gran part del país, per donar lloc a un ambient d'estabilitat. A això se li unirà, a més, un clar increment de les temperatures.

Un bloqueig anticiclònic permetrà que les borrasques atlàntiques es mantinguin allunyades de la Península fins a finals de setmana. Les altes pressions, per la seva part, contribuiran a elevar els termòmetres de manera progressiva. Aquesta pujada serà més acusada sobretot a partir de la segona meitat de la setmana.

Mapa del temps a Espanya el 6 de maig
Previsió de l'AEMET per aquest dilluns a la tarda | AEMET

Mario Picazo explica que la presència de l'anticicló ajudarà a estabilitzar la situació meteorològica a gran part del país. Tot i això, a mesura que ens aproximem al cap de setmana el bon temps quedarà més restringit al Mediterrani.

Mapa del temps a Espanya el 7 de maig
Previsió de l'AEMET per al dimarts | AEMET

Tot i que serà una setmana assolellada, Picazo admet que també hi haurà moments de molts núvols. No seran gaire actius, però en alguns instants aniran tapant el sol.

Mapa del temps a Espanya el 8 de maig
Previsió de l'AEMET per al pròxim dimecres | AEMET

Mario Picazo destaca l'important increment de les temperatures

Mario Picazo ha avisat, a més, que una de les coses que més notarem aquest cap de setmana és la pujada de les temperatures. Es notarà principalment a partir de dimecres. Entre dijous i divendres, a la major part del país els termòmetres se situaran entre 5 i 10 graus per sobre del que és habitual.

Mapa del temps a Espanya el 9 de maig
Previsió de l'AEMET per al dijous | AEMET

El meteoròleg destaca especialment alguns punts de l'interior peninsular, on és probable que el mercuri superi fins i tot els 35ºC el cap de setmana pròxim. Avança que a la Vall de l'Ebre i del Guadalquivir és on l'ambient serà més calorós.

Mapa del temps a Espanya el 10 de maig
Previsió de l'AEMET per al divendres a la tarda | AEMET

La setmana, tot i això, arrenca "amb valors primaverals", per sota dels 20ºC en algunes capitals, sent "més càlides cap al sud i les Canàries". Dimarts “ja pujarem algun grau amb temperatures, que podrien superar els 25ºC en algunes capitals".

Mapa del temps a Espanya l'11 de maig
Previsió de l'AEMET per al dissabte | AEMET

En qualsevol cas, les variacions més importants arribaran al tram final de la setmana. Mario Picazo recorda que, quan l'anticicló es retiri cap a l'est peninsular, afavorirà l'entrada de noves borrasques. Els fronts associats aniran entrant pel nord-oest.

Mapa del temps a Espanya el 12 de maig
Previsió de l'AEMET per al pròxim diumenge | AEMET

Amb tot, pel diumenge Mario Picazo preveu una jornada de més nuvolositat i pluges, sobretot a l'extrem nord. No descarta que aquesta inestabilitat es vagi desplaçant cap al centre de la Península.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimartsDimecres
MadridMàx. 24
Mín. 10
Màx. 25
Mín. 9
BarcelonaMàx. 21
Mín. 14
Màx. 23
Mín. 13
ValènciaMàx. 23
Mín. 15
Màx. 24
Mín. 13
SevillaMàx. 30
Mín. 13
Màx. 33
Mín. 15
SaragossaMàx. 23
Mín. 11
Màx. 26
Mín. 12
BilbaoMàx. 19
Mín. 10
Màx. 22
Mín. 7
Palma de MallorcaMàx. 23
Mín. 10
Màx. 23
Mín. 11
La CorunyaMàx. 18
Mín. 11
Màx. 22
Mín. 11
BurgosMàx. 17
Mín. 6
Màx. 19
Mín. 4
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 18
Màx. 26
Mín. 19