Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un cadell de gos a la gespa i una rodona amb paper escrit

Aquest és el curs obligatori que han de fer els amos de gossos a Catalunya

Amb l'entrada en vigor de la Llei de Benestar Animal, serà imprescindible aquest curs

La Llei de Benestar Animal del Govern és a punt d'entrar en vigor després que s'aprovés fa mig any. Estem parlant d'una llei que cercarà la protecció animal i evitar l'alt grau d'abandonament dels animals al país.

Les alarmants xifres d'animals deixats a la seva sort en els darrers temps a Espanya han fet reaccionar l'Executiu i, més concretament, el sector de Podem. Aquest va ser principalment el partit impulsor d'aquesta nova llei que el 29 de setembre del 2023 veurà la llum.

Ens referim a una llei que es caracteritzarà per la seva contundència i es vol aconseguir que el respecte envers els animals sigui total. I és que en cas contrari, els propietaris dels animals estarien jugant-se una forta multa o sanció.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El curs que hauràs de fer si tens o vols tenir un gos

El que ens ocupa avui és conèixer una mesura de què s'ha parlat molt. I no és altra que haver de fer un curs que et permeti tenir un gos.

Tot i les polèmiques existents arran d'aquest curs obligatori, a la Llei de Benestar Animal el seu article 30 deixa clar el següent. Per protegir i cuidar els animals, cal que l'amo tingui unes nocions notables per ser el titular d'una mascota, en aquest cas un gos.

Muntatge de dos gossos mirant-se i una rodona amb una dona besant un gos
Estàs obligat per llei a fer un curs per a amos de gossos o et multaran | PixaBay, Pexels

Segons explica la nova Llei de Benestar Animal, parlem d'un curs que serà obligatori per a les persones que vulguin ser titulars dels seus gossos. Aquest no tindrà cost i el contingut del curs vindrà fixat de forma reglamentària.

La Llei de Benestar Animal entra en vigor el proper 29 de setembre

Doncs bé, aquells que volen tenir una nova mascota hauran de primer «acreditar la realització d'un curs de formació per tenir gossos que tindrà una validesa indefinida».

Entre les característiques del curs és que la seva modalitat serà presencial i en línia perquè puguin accedir més fàcilment els futurs propietaris dels gossos. Com citàvem, la validesa serà indefinida i no caldrà passar noves formacions per poder tenir un gos.

Muntatge amb fotos de dos gossos jugant a la gespa i uns quants bitllets
La multa que et pot caure és notable si no fas el curs | Getty Images, catalunyadiari.com

El temari del curs finalitzarà amb una avaluació per veure si aquesta persona ha adquirit els coneixements necessaris per cuidar un gos. La veritat és que aquest curs ho hauran de passar tant les persones que tenen gos com aquelles que desitgen tenir-lo.

Les característiques del curs per a amos de gossos que serà obligatori per llei

Aquells que ja tinguin gos tindran fins a dos anys per fer el curs esmentat, exactament fins al 29 de setembre de 2025. Per a aquells que hagin d'adoptar, o bé comprar un gos, ho hauran de fer abans de tenir l'animal. Si no fas aquest curs, com ve recollit a la Llei de Benestar Animal, les multes poden arribar en algunes situacions als 10.000 €.

I pel que fa al temari d'aquests cursos obligatoris per tenir gos, encara no han estat presentats oficialment. Per això encara caldrà esperar uns dies fins que el Govern ja pugui oferir a tots els interessats aquest temari.

A l'hora de fer el curs, hi haurà diverses opcions per fer-ho tant de manera presencial com a través d'Internet. Tothom que vulgui complir amb la llei, podrà fer aquest senzill curs sense cap mena de problema.

A més de l'esmentat curs, amb aquesta nova i renovada llei serà totalment obligatori comptar amb una assegurança de responsabilitat civil per a gossos. Especialment, en pro de tercers que es puguin veure danyats en un moment donat per aquestes mascotes.