Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un cartell d'una oficina del SEPE amb una dona amb gest d'aprovació

Si tens més de 45 anys, el SEPE té una cosa que t'interessa molt

L'organisme ha llançat una iniciativa molt atractiva per a una certa part de la població

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha llançat una iniciativa adreçada a desocupats de més de 45 anys, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Madrid. Aquesta iniciativa consisteix en un curs de formació centrat en l'àmbit del Comerç Electrònic. L'objectiu és que aquest sector de la població adquireixi coneixements per tenir més opcions de reincorporar-se al mercat laboral.

El curs, emmarcat dins del Programa 45+ de la Cambra de Comerç, està previst per al pròxim mes de maig. Tindrà una durada de 6 setmanes, concretament del 6 de maig al 17 de juny del 2024, i es durà a terme presencialment. La formació és de 150 hores de formació intensiva, i vol que els participants guanyin habilitats i coneixements necessaris per als negocis en línia.

Les persones que s'inscriguin aprendran a crear estratègies de comerç electrònic, conèixer eines tecnològiques i gestionar la logística i la seguretat en les transaccions en línia. Així mateix, el curs té continguts sobre el finançament de projectes, emprendre com a analista web o posar en marxa un negoci en línia. Els participants comptaran amb les eines que exigeix el mercat de treball actual, un currículum més actualitzat i complet, a més d'una xarxa de contactes més gran.

Qui pot participar en els cursos del SEPE?

Aquesta iniciativa s'adreça a persones d'entre 45 i 60 anys que es trobin en diferents situacions laborals. Podran participar treballadors aturats, aquells que mai no han cotitzat a la Seguretat Social o els que abonen les seves pròpies quotes durant la desocupació. També treballadors per compte d'altri afectats per ERTE, sempre que estigui en vigor.

Els treballadors autònoms en situació de cessament d'activitat reconeguda estan inclosos, així com els donats d'alta al Sistema Especial Agrari durant el temps d'inactivitat.

L'objectiu principal d'aquest programa és que els treballadors que superen els 45 anys tinguin eines per tornar al mercat laboral. Les empreses solen optar per contractar gent més jove, però aquestes persones tindran més possibilitats de trobar feina si guanyen experiència en el comerç electrònic.

El SEPE exerceix una gran tasca per a moltes persones. No només proporciona diferents ajudes necessàries per a aturats, sinó que ara també ofereix cursos i formacions perquè els treballadors més grans puguin tornar a treballar.