Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Dues persones a les portes d?una oficina del SEPE, amb un mà amb diversos bitllets

Si els teus ingressos superen aquesta xifra, et quedaràs sense cobrar l'atur a Espanya

El SEPE envia un avís per als seus beneficiaris i també per als que trobin feina a temps parcial

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) té un paper fonamental a Catalunya i a Espanya. Moltes persones que tenen dificultats econòmiques es beneficien de les prestacions proporcionades per l'organisme. Trobar feina pot ser complicat, i quan s'assoleix una certa edat, les possibilitats es redueixen.

Per sort, el SEPE ofereix l'ajut per a més grans de 52 anys. Les persones que hagin esgotat l'atur i tinguin aquesta edat poden tenir dret per obtenir aquesta prestació. És una gran opció, ja que es pot percebre fins a arribar a l'edat ordinària de jubilació, i cotitza per a la pensió.

Això no obstant, aquest subsidi només és accessible per a un sector de la població. La resta de beneficiaris que rebin la prestació per desocupació han de saber que el SEPE els pot reduir la quantia. I està relacionat amb treballar a temps parcial.

Què pot fer el SEPE en aquests casos?

El SEPE ofereix dues opcions per als treballadors que trobin feina a temps parcial mentre reben les seves prestacions. Una és suspendre l'ajut i reprendre'l quan finalitzi el contracte, o compatibilitzar l'ocupació amb el cobrament de la prestació. En el segon cas, encara que la durada es queda intacta, l'import mensual es reduirà en proporció a la jornada de treball.

Així mateix, en cas que vulguis optar a una de les dues possibilitats, has de començar al teu nou lloc de treball mentre reps la prestació. A més, has de mantenir la inscripció com a demandant de feina.

Si decideixes interrompre la prestació, però el teu contracte de feina dura menys de 360 dies, pots tornar-la a sol·licitar. Això no obstant, si dura 360 dies o més, pots demanar un nou ajut amb les cotitzacions realitzades en aquest període.

Totes les persones que perceben subsidis per desocupació han de saber que hi ha uns requisits per complir, i estan relacionats amb els ingressos. Aquests no poden superar el 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI). El total el 2024 és de 1.134 euros, per la qual cosa els ingressos han de ser inferiors als 850,50 euros mensuals.

El SEPE és molt exigent amb aquestes condicions, i has d'avisar en cas de patir canvis a la teva situació laboral. Pots fer-ho des de la Seu Electrònica, utilitzant el formulari de presol·licitud, o acudint de forma presencial a les oficines del SEPE amb cita prèvia.