Els contagis de coronavirus tornen a augmentar de forma important a Espanya en 24 hores

A més, Sanitat ha notificat avui un total de 28.429 defuncions

Dues professionals sanitàries treballant al Banc de Sang i Teixits de l'hospital Trueta
Les xifres de contagiats a Espanya no deixen d'augmentar | ACN

Després de l'alarmant augment decontagis nous d'ahir, quan es van notificar 730 casos en 24 hores, avui les noves dades de Sanitat indiquen que torna a haver-hi una pujada en els nous contagis, aquesta vegada encara més important, i és que en 34 hores la xifra ascendeix en 971 casos.

El total arriba ja fins als 270.166 des que es van detectar els primers casos a Espanya. Quant a les defuncions pel virus, Sanitat ha notificat avui un total de 28.429 morts el que suposa una pujada de tres defuncions respecte al número d'ahir.

De fet, avui mateix el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha notificat un total de 1.949 nous contagis només a Catalunya, cosa que representa un augment abismal respecte la xifra notificada dimecres. S'han comunicat també nou morts més.

Municipis que tornen a les fases 1 i 2

Sens dubte la situació al país és preocupant, encara que en algunes zones més que en unes altres, de fet, ja hi ha municipis que han tornat a les fases 1 o 2 després de detectar situacions preocupants. Mendillorri, a Navarra, i algunes zones d'Aragó ja es troben en la fase 2, mentre que avui s'ha estat un municipi de Múrcia el que ha anunciat la seva volta a la fase 1.

El municipi de Totana tornarà a la fase 1 de la desescalada després de l'important nombre de casos positius per coronavirus que s'han registrat en les últimes hores derivats de l'assistència a locals d'oci nocturn, amb un total de 55 contagiats.

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Salut de la comunitat, Manuel Villegas, després de la reunió extraordinària de la comissió de seguiment post-covid i del Consell de Govern, que ha fet una especial crida a la comunitat llatinoamericana establerta a la regió, que aglutina el 60 per cent dels contagis per coronavirus.

D'aquesta manera, quedarà prohibida l'entrada i sortida del municipi de Totana, es tanquen els seus centres de dia i es restringeixen les visites a les residències, al mateix temps que es tancaran els seus centres de salut, excepte per a l'atenció relacionada amb la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari