ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Sanitat confirma tres morts per coronavirus des del divendres a Espanya i 78 nous infectats

Des que va començar la pandèmia de la Covid-19, hi ha hagut 251.789 casos confirmats i 28.388 defuncions

Professional sanitari protegit a l'Hospital Clínic
Sanitat ha confirmat tres noves morts per coronavirus | CatalunyaDiari

El Ministeri de Sanitat xifra en 28.388 el total de morts per coronavirus a Espanya, tres més que divendres (28.385), que va ser l'últim dia en què es van comunicar dades, ja que no se n'han facilitat durant el cap de setmana. Segons l'informe d'aquest dilluns del govern espanyol, hi ha hagut 12 defuncions en els últims set dies, tres de les quals a Madrid i dos a Catalunya.

Des que va començar la pandèmia, hi ha hagut 251.789 casos confirmats per proves diagnòstiques, 1.244 més que divendres, quan es van comunicar 250.545, 78 dels quals han estat diagnosticats en el dia previ. D'aquests nous positius de diumenge, 18 han estat a Catalunya, 16 a Madrid i 13 a l'Aragó.

Una desena de nous ingressos a l'UCI en l'última setmana

Del total de nous positius registrats a Espanya des de l'inici de la pandèmia de coronavirus, 1.334 són casos amb inici de símptomes en les dues últimes setmanes, mentre que 417 n'han presentat en els últims set dies.

Entre les dades que han donat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que en l'última setmana s'han comptabilitzat 138 nous ingressos en un centre hospitalari, 10 d'ells a l'UCI. Amb aquestes xifres, ara com ara, hi ha 181 pacients de la Covid-19 ingressats a l'UCI.

Tornen els confinaments a Espanya

En els últims dies, unes 280.000 persones han fet un pas enrere deixant d'estar en l'anomenada 'nova normalitat'. Dues comarques, una a Galícia i una altra a Catalunya, han passat a estar confinades una altra vegada.

A terres gallegues, la Xunta de Galícia ha decretat el tancament de la comarca d'A Mariña, a la província de Lugo, a conseqüència d'un que ha registrat més de 120 casos. Els seus 80.000 habitants no poden sortir dels límits comarcals i tampoc es pot entrar, llevat motius laborals o de força major. Així mateix, s'ha limitat l'aforament dels negocis a un 50% i l'ús de mascareta és obligatori en espais públics oberts i tancats sota qualsevol circumstància.

A Catalunya, el passat dissabte es va declarar el tancament de la comarca del Segrià. Els seus 200.000 habitants, de 38 municipis, inclòs Lleida capital, no poden sortir i tampoc es pot entrar excepte per motius laborals o de força major. Les úniques limitacions imposades són un màxim de 10 persones en trobades socials i la prohibició de visites a les residències de gent gran.


Comentaris

envia el comentari