Diverses persones passejant amb mascareta per Lleida el 5 de juliol de 2020

El Govern espera que el confinament de Lleida no afecti el turisme

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, defensa que el tancament «no ha d’afectar ni l’activitat turística ni l’econòmica»

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha enviat un missatge de tranquil·litat arran del confinament del Segrià, ha insistit que «Catalunya està oberta» i ha defensat que el tancament de la comarca «no ha d’afectar ni l’activitat turística ni l’econòmica».

Solé treu ferro a les noves mesures adoptades

Solé ha subratllat que els més de 200.000 habitants de Lleida i la resta de la comarca representen un 2,5% de la població catalana, i que per tant es tracta d’un confinament «d’una zona concreta i controlada». 

El conseller d’exteriors ha tret ferro a les mesures adoptades aquest dissabte davant el creixement de nous casos de Covid-19, i ha recordat que altres estats europeus com Portugal o Alemanya també han ordenat noves mesures de confinament en algunes de les seves regions.

Salut confirma catorze nous brots al Segrià

Els brots de Covid-19 al Segrià s'han doblat en una setmana i han pujat dels 7 als 14. En concret, són en 10 empreses hortofructícoles, 2 residències de gent gran, a l'alberg Jericó (26 casos) i en un edifici del Centre Històric (15). 

Des del Departament de Salut s'ha insistit en la importància de les mesures de seguretat com la mascareta, la distància i la rentada de mans, i la gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, preveu que durant 10 o 15 dies continuïn augmentant els casos perquè les tendències, ha dit, «no canvien d'un dia per un altre». 

Si en 15 dies, però, la incidència del virus no baixa, Salut no descarta mesures més extremes com el confinament domiciliari.

Un quinzè brot a la Vall d'Aran i un positiu en un cau de Tàrrega

Un quinzè brot, en aquest cas a la Vall d'Aran, es dona per controlat amb 9 persones positives que van compartir una barbacoa. Pel que fa al brot en una empresa agroalimentària de la Segarra, Salut ha dit que se n'ha fet seguiment i que «l'incident està en vies de solució».

A banda d'aquests brots, Salut està pendent d'un nou cas positiu en un cau de Tàrrega i n'està fent seguiment. Tot i que de moment només hi ha un contagiat, no es descarta que n'hi hagi més, ja que es tracta d'unes colònies amb activitats i contactes amb altres infants, joves i monitors.