Una infermera, de cara, rep un pacient en una carpa per realitzar una prova PCR

La Covid continua desbocada: Augmenten els nous contagis i els ingressos als hospitals

Baixen alguns indicadors, però es declaren 5 noves morts relacionades amb el virus

Catalunya es troba en plena cinquena onada de la pandèmia del coronavirus. Havia quedat clar la setmana passada, però ara ja no hi ha dubtes. Un dia més, augmenten els nous casos detectats i també la pressió als hospitals catalans. De fet, ja hi ha més de 200 persones ingressades a les UCI. 

Tot i que baixen alguns indicadors com la velocitat de propagació o el risc de rebrot, també en pugen d'altres com la incidència acumulada a 14 dies. També incrementa el número de defuncions, amb 5 noves morts declarades, relacionades amb la Covid-19.

Baixen alguns indicadors com l'Rt o el risc de rebrot

Amb l'actualització de dades d'avui, dimarts 13 de juliol, feta pel Departament de Salut, s'hi pot veure alguna escletxa d'optimisme. I és que, per exemple, baixa la velocitat de propagació del virus, coneguda com a Rt, i també ho fa el risc de rebrot.

Tot i això, hi ha poques coses a celebrar, ja que els dos indicadors continuen estant molt alts. L'Rt baixa 39 dècimes per situar-se actualment en l'1,54. En el cas del risc de rebrot, baixa 191, però encara es troba en uns elevadíssims 1.399 punts.

Sí que puja, en canvi, la incidència acumulada a 14 dies, que passa de 848,17 a 930,74 en les últimes 24 hores. Pel que fa al percentatge de proves que han donat positiu, aquest s'enfila fins al 18,59%.

Els nous contagis continuen disparats mentre la pressió hospitalària va a més

En les últimes 24 hores s'han detectat 8.423 nous casos de Covid-19. Com ja venia passant els últims dies, aquest augment dràstic dels contagis que estem vivint ja tenen una incidència en la pressió hospitalària, que també continua augmentant. I és que els centres mèdics de Catalunya tornen a tenir més de 1.000 persones ingressades i 200 persones a les UCI.

Respecte a ahir hi ha 78 persones més als hospitals catalans, fent que actualment hi hagi 1.058 ingressats a planta per Covid-19. També empitjora la situació a les UCI amb 27 nous pacients. En total, a Catalunya, hi ha 209 persones en aquestes Unitats de Cures Intensives.

Finalment, en les últimes 24 hores s'han detectat 5 noves morts per causes relacionades amb la Covid-19. Això fa que un total de 22.288 persones hagin perdut la vida per problemes amb el coronavirus des de l'inici de la pandèmia a Catalunya.