URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Catalunya registra 28 morts i 1.197 positius més segons el balanç d'aquest divendres

Segons el balanç, hi ha 28 morts més pel virus

Diverses persones, unaasseguda en una terrassa, a Castelldefels
Catalunya registra 1.197 nous contagis de coronavirus i 28 defuncions | Cedida

El balanç d'aquest divendres, 14 d'agost, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, deixa un total de 1.197 nous contagis. La xifra total és de 111.069 casos (1.197 més) amb totes les proves. En les últimes hores s'han reportat 28 defuncions; 12.868 persones han mort des de l'inici de la pandèmia a Catalunya, segons les dades de Salut.

El risc de rebrot es manté estable, però molt elevat, amb un valor de 143,25, considerant que el llindar del risc alt és 100. La velocitat de propagació del virus augmenta lleugerament i s'apropa a la barrera de l'1 (0,96). 

Les dades de persones hospitalitzades indiquen una lleugera disminució de casos, amb un total de 577, 4 persones menys que ahir dijous. Així les coses, ll xifra de persones que s'estan a les unitats de cures intensives (UCI), se situa en 122, tres més que ahir. L'edat mitjana dels positius s'apropa als 39 anys (38,98).

Reunió extraordinària aquest divendres per abordar l'evolució de la pandèmia

El ministre de SanitatSalvador Illa, ha convocat per a aquest divendres una reunió extraordinària del Consell Interritorial del Sistema Nacional de Salut per a abordar amb les comunitats autònomes l'evolució de la pandèmia del coronavirus.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, el ministre presidirà el Consell Interterritorial extraordinari convocat i compareixerà davant els mitjans posteriorment en seu ministerial, sobre les 13.00 hores, per a informar dels assumptes tractats i de l'evolució de la Covid-19.

La reunió se celebra en el ben mig de la segona onada.  De fet, serà la segona vegada, en aquesta setmana, que el ministre Illa es reuneix amb els representants autonòmics, ja que es va convocar un ple aquest passat dimecres per a abordar els rebrots de la Covid-19. El Ministeri de Sanitat informava el dijous de 2.935 nous casos de Covid-19 a Espanya, un considerable avanç en comparació amb els dies anterior. 

A més del coronavirus, ara se suma una nova preocupació al país després que el conseller de Salut i Famílies andalús, Jesús Aguirre, hagi informat que els casos de meningoencefalitis vírica localitzats a Coria del Río i La Puebla del Río (Sevilla) han augmentat fins a dinou, amb disset ingressats, set d'ells a la Unitat de Vigilància Intensiva (UVI).

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari