YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'OMS aclareix si el coronavirus es pot transmetre a través dels aliments

La Xina ha trobat rastres de coronavirus en la superfície d'aliments

Parada de fruites i verdures d'un mercat d'alimentació
L'OMS informa que «no hi ha evidència que el Coronavirus es transmeti a través dels aliments» | unsplash

La Xina ha trobat rastres de Coronavirus en la superfície d'aliments congelats importats. Així ho ha anunciat en les últimes hores, i la notícia ha desencadenat la preocupació que el virus pugui transmetre's a través dels aliments i deslligar nous brots. Per això, l'OMS acaba de sortir al pas per a acabar amb qualsevol dubte.

L'Organització Mundial de la Salut informa que «no hi ha evidència que el Coronavirus es transmeti a través dels aliments». Així ho ha anunciat Mike Ryan, director executiu del programa d'emergències d'aquest organisme, en una conferència a Ginebra, Suïssa.

L'OMS demana que no s'especuli sense evidències

No és la primera vegada que es rumoreja sobre aquesta possibilitat, però l'alt funcionari de l'OMS ha especificat que «no hi ha evidència que els aliments o la cadena alimentària estiguin participant en la transmissió». També va anunciar que hi ha diverses recerques en marxa a la Xina per a aclarir el tema, i la mateixa OMS està fent les seves anàlisis.

Però la primera conclusió de la màxima autoritat sanitària a escala mundial és que la gent no ha de témer als aliments, ni a l'envasament d'aliments, ni al processament o lliurament d'aquests. «El menjar és molt important, i odiaria que hi hagués la impressió que hi ha un problema amb el nostre menjar o amb la nostra cadena alimentària», ha dit.

Ryan ha recordat que «ja estem sotmesos a suficient pressió», ja que «la gent ja està prou espantada amb la pandèmia». Per això defensa que és important fer un seguiment de troballes com aquestes i no descartar l'evidència científica on es trobi, però «també és important que les persones puguin viure la seva vida diària sense por».

Molt poques proves

Segons l'NBC, tres ciutats de la Xina van informar de la troballa del virus en la superfície d'aliments congelats importats. Segons l'OMS, les autoritats xineses han analitzat «centenars de milers» de mostres d'aliments congelats i han trobat que «molt poques proves donen positiu».

Per la seva banda, la responsable de malalties emergents de l'OMS, Maria van Kerkhove, confirma que «la Xina va buscar en embolcalls, va comprovar en centenars de milers d'ells i només ho va trobar en molt pocs, menys de 10 van donar positiu. No creiem que el coronavirus pugui transmetre's a través dels aliments».

En tot cas, l'organització matisa que fins i tot si la Covid-19 es transmetés a través dels aliments, es podria matar abans d'ingerir-ho. Tanmateix reitera que no hi ha evidència d'això i fa una crida a evitar estendre el pànic amb aquesta mena de notícies.

També s'ha emès una guia sobre com manipular aliments de manera segura, amb la col·laboració de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació.


Comentaris

envia el comentari