Una investigadora científica treballa en la cerca de remei pel coronavirus, 2020

Es doblen en un dia els contagis de covid-19 a Catalunya: 745

Salut ha notificat tres nous morts per la pandèmia

Catalunya ha sumat 745 nous positius per covid-19 respecte al balanç de fa 24 hores, segons les últimes dades del Departament de Salut. Són 444 casos més que els sumats en l'anterior balanç. Això situa la xifra global de positius en 77.364. De tots els casos nous, 209 corresponent a la regió sanitària de Barcelona  ciutat, 197 a la de Lleida —151 de les quals al Segrià— i 129 a la regió metropolitana sud. Pel que fa a les morts, les funeràries n'han reportat tres de noves, una menys que en l'anterior balanç, i la xifra total és de 12.624. Fins ara, hi ha hagut 4.186 ingressats en estat greu, tres més que fa 24 hores, i actualment en són 45, una menys que en l'últim balanç.

151 nous positius al Segrià

El Segrià suma 151 nous positius de covid-19 respecte a l'últim balanç i ja n'acumula 3.447 des de l'inici de la pandèmia, segons les últimes dades facilitades pel Departament de Salut. De fet, del total de nous casos a la comarca, 138 corresponent als vuit municipis del Segrià on el Govern endurirà el confinament.

En aquests vuit municipis, el total de casos des de l'inici de la pandèmia és de 2.985, dels quals 2.432 corresponen a la ciutat de Lleida. El número de morts a la comarca es mantenen en les 139. Al conjunt de la regió sanitària de Lleida, s'han registrat 197 nous casos, que eleven la xifra global a 5.084.

A Vilafranca, 1.500 multes en 3 mesos per no respectar les mesures de seguretat

La Policia Local de Vilafranca del Penedès ha posat 1.500 denúncies per no respectar les mesures per evitar la propagació de la covid-19. Són les sancions imposades des que va esclatar la pandèmia fins a mitjans de juny. Principalment corresponen a incompliments del confinament i de les franges horàries o per no seguir les mesures de seguretat sanitària. A partir d'aquesta setmana, l'Ajuntament ha assegurat que endurirà el control sobre l'ús de la mascareta. Segons han anunciat el govern municipal  i la Policia Local, els agents tenen com a «prioritat» supervisar que tothom porti ben posada la mascareta i està previst que sancionin qui no ho faci, sense previ avís. Des de dijous passat, la policia ha posat cinc multes per aquest motiu.