TMB implantarà el pagament amb targeta bancària a tots els seus autobusos l'any 2021

Tot i el desconfinament, l'empresa de transports ha anunciat que no es reprendrà el pagament en efectiu i els conductors «no vendran bitllets»

Imatge d'un autobús de TMB, aturat en una de les parades a la ciutat de Barcelona
TMB ha anunciat que a partir de l'any 2021 es podrà pagar amb tarjeta bancària a bord dels més de mil busos de la seva flota. | TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) impulsarà la pròxima primavera una prova pilot que permetrà pagar el bitllet senzill amb targeta bancària a bord dels autobusos, amb l'objectiu que el sistema s'implanti en tots els vehicles de la flota al setembre del 2021.

En un comunicat aquest dimarts, la companyia ha detallat que el projecte s'ha impulsat en col·laboració amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), i ha afegit que s'iniciaran les licitacions necessàries per al disseny del sistema, la instal·lació dels lectors, el servei tècnic i la seva integració en els més de mil autobusos de TMB.

El pagament amb targeta preveu donar més facilitat per accedir a l'autobús a les persones que no són usuàries habituals i que acostumen a comprar el bitllet senzill, un títol que suposa un 2% de les validacions de la xarxa de TMB.

El pagament en efectiu suspés per la pandèmia no es recuperarà

La venda manual de bitllets a bord dels autobusos de TMB es va suspendre amb motiu de les mesures de prevenció de contagis pel coronavirus, per evitar la proximitat entre els conductors i els passatgers. Amb el desconfinament, els busos comencen a estar equipats amb mampares de protecció, però segons la companyia els conductors «no vendran bitllets».

Amb aquesta acutació, s'elimina la manipulació de diners en efectiu i l'emissió del bitllet físic, alhora que s'aconsegueix agilitzar el servei amb uns temps d'aturada més breu a les parades. Mentre s'implanta el pagament amb targeta bancària, TMB permetrà la venda del bitllet senzill en versió electrònica amb el telèfon mòbil a través de la TMB App, i la validació dels codis QR col·locats a l'interior dels autobusos, operativa des del 17 de juny.


Comentaris

envia el comentari