Glovo torna a perdre un judici contra els seus treballadors al TSJC

La decisió judicial és la segona a la sala a favor dels repartidors i la novena a tota Espanya

Un repartidor de l'empresa Glovo carrega a l'esquena la caixa de la companyia, 07/07/2020
La multinacional és obligada a readmetre un 'raider' que va ser acomiadat improcedentment | Catalunya Diari

Els repartidors de Glovo han guanyat una nova sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la plataforma. El tribunal ha ratificat una sentència del jutjat social 29 de Barcelona del juliol del 2019 que considerava improcedent l'acomiadament d'un 'rider' i obligava l'empresa a readmetre'l, considerant així que tenien una relació laboral i que treballava com a fals autònom. 

La decisió de la sala social del TSJC és la segona d'aquest òrgan que dona la raó als 'riders', segons l'associació que els representa, i la novena a tot l'Estat. D'altra banda, l'organització 'Free Riders' ha avisat que un dels líders d'una nova associació favorable a Glovo també ha estat reconegut com a fals autònom en una sentència recent.

El digital 'eldiario.es' informa que el TSJC ha declarat que hi ha relació laboral entre Badr Eddine Hilali, conegut com a Naruto, i Glovo. Ara, el repartidor és el president de l'Associació Autònoma de Riders (AAR), que precisament defensa mantenir el rol d'autònoms als repartidors i s'oposa a la normativa que impulsa el govern espanyol sobre les plataformes digitals. Contra la sentència del TSJC, Glovo pot presentar recurs al Suprem.

Vagues dels treballadors per les condicions precàries

Els repartidors de la plataforma Glovo van convocar una vaga el passat 1 d'agost per protestar, entre d'altres, per la seva condició de falsos autònoms, per la «falsa» flexibilitat horària que els atorga l'empresa o contra el tracte que reben per part d'alguns locals.

A més, també denunciaven que des de l'empresa se'ls pressiona per finalitzar les comandes, a més de posar de manifest un sistema de puntuació «ineficaç» i un sistema de pagament on l'incompliment i les irregularitats són quelcom habitual.

El mateix dia de la vaga, els repartidors estaven convocats a una concentració a la Sagrada Família a partir de les dotze del migdia. En aquesta manteixa protesta també s'hi van afegir companys d'altres plataformes de serveis similars. 

La protesta arribava després de diverses sentències a favors i d'altres en contra sobre el règim laboral dels repartidors i les condicions en què treballen, un conflicte que es va agreujar arran de la mort d'un repartidor de la plataforma fa unes setmanes. L'empresa mai ha fet cap comentari al respecte. 


Comentaris

envia el comentari