YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Descens dels contagis i els morts per coronavirus a Catalunya

Hi ha vuit persones més ingressades de gravetat

Imatge d'arxiu d'un treballadora sanitari amb una prova de coronavirus
Es registren fins a 590 nous casos a Catalunya segons les dades d'aquest dimarts. | Ángel Ullate

El balanç del Departament de Salut sobre la incidència del coronavirus corresponent a aquest dimarts, 21 de juliol, reflecteix 590 nous casos confirmats, un increment menor al registrat aquest dilluns. Se suma als còmputs oficials una nova víctima mortal, menys també que ahir. D'aquesta manera, doncs, la situació de la pandèmia a Catalunya no creix per tercer dia consecutiu, i a l'espera de les dades que es puguin oferir en els propers dies del que resta de setmana.

El coronavirus «accelera» el descens de preu dels habitatges, amb una caiguda del 7,2% en el primer semestre a Barcelona

En un altre ordre de coses, el preu de l’habitatge de segona mà a Barcelona ha caigut un 7,2% en el primer semestre. La capital catalana i Madrid van ser les primeres ciutats de l’Estat en iniciar un descens en els preus dels habitatges fa sis mesos i han «marcat la tendència» de la resta de la població. «El coronavirus ha accelerat les dinàmiques iniciades en el mercat», ha assegurat el director del Departament d’Anàlisi i Informes (DAI) del Grup Tecnocasa, Lázaro Cubero, en la presentació del XXXI Informe sobre el mercat de l’habitatge. La pandèmia també ha provocat rebaixes «significatives» sobre els preus de venda dels pisos. El nombre de petits inversors ha caigut per la «incertesa» del mercat i s’ha situat en un 23,3% en la primera meitat de l’any.

A l’Estat, els preus dels habitatges de segona mà han caigut un 4,9% en el primer semestre, fins a 2.245 euros per metre quadrat. Aquesta dada està lluny del màxim de la sèrie històrica, situat entre finals de 2006 i principis de 2007, amb un preu de 3.500 euros per metre quadrat. Des d’aleshores, el preu nominal ha caigut un 35,8%, segons l’informe elaborat conjuntament pel Grup Tecnocasa i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

El descens d’aquest semestre ha estat impulsat pel comportament dels preus a Sevilla, Barcelona i Madrid, amb caigudes del 8,2%, el 7,2% i el 4,4%, respectivament. Tot i això, totes les poblacions espanyoles han patit caigudes durant aquest període. El descens dels preus s’ha donat en paral·lel a la disminució de les compravendes. A l’Estat, aquestes van caure un 16% durant els dies d’aturada total de l’activitat. A Barcelona, la caiguda ha estat lleugerament superior a la mitjana estatal, pràcticament d’un 18%.


Comentaris

envia el comentari