Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general d'una infermera mirant-se una màquina amb el filtre Seraph 100 després de ser utilitzat per filtrar la sang d'un pacient amb covid-19

Es disparen els contagis de Covid-19 a Catalunya

En l'última actualització de les dades sobre el coronavirus, també pugen els principals indicadors i la pressió hospitalària

Com cada dia des de fa més d'un any, aquest dimarts, dia 29 de juny, s'han actualitzat les dades sobre la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. Aquestes dades no conviden massa a l'optimisme. I és que, en les darreres 24 hores, han pujat els indicadors, així com la pressió hospitalària. El més preocupant de tot és que, en l'últim dia, s'han disparat els contagis.

Es declaren més de 2.000 contagis en les últimes 24 hores

Segurament, la dada més rellevant d'avui és el repunt destacat dels nous contagis que s'han declarat a Catalunya les últimes 24 hores. Segons les xifres facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat, entre ahir i avui s'han detectat 2.587 nous contagis. Aquest són els detectats per proves PCR o testos antígens.

Es tracta d'un número molt elevat si tenim en compte que la setmana passada van tenir dies amb poc més de 200 nous contagis. De fet, darrerament, els dies amb més contagis, amb prou feines superava els 1.000. En les últimes hores, doncs, no només ha crescut sinó que s'ha multiplicat.

Des de l'inici de la pandèmia, s'han comptabilitzat 647.898 positius. El 5,80% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.

Pugen l'Rt i el risc de rebrot

Tampoc és extremadament optimista l'escenari dels indicadors. I és que aquests, en els últims dies, també estan marcant una tendència a l'alça. Actualment, la velocitat de propagació, coneguda també com a Rt, se situa a l'1,35. Això significa que ha augmentat en 0,07 respecte a ahir.

També experimenta una destacada pujada el risc de rebrot. Aquest ha augmentat 22 punts des d'ahir. Això significa que actualment aquesta dada se situa a 146, una xifra supera àmpliament els 100, que és a partir d'on es considera que el risc és alt.

També augmenta la pressió als hospitals catalans

Segurament, la part més palpable de tota la pandèmia és la realitat que viuen als centres hospitalaris i assistencials del país. Allí, a 'primera línia' de foc, estan veient com en les últimes 24 hores han augmentat els casos. Estem parlant que avui, dia 29 de juny, hi ha 6 pacients més a planta que ahir. Això fa que en total n'hi hagi 467 més.

El mateix passa amb les Unitats de Cures Intensives (UCI). En aquest cas, als hospitals de Catalunya, hi ha 5 pacients crítics més que fa 24 hores. Actualment n'hi ha un total de 146.

Dues noves morts

A més a més, amb les dades actualitzades avui, s'han declarat dues noves morts relacionades amb el coronavirus a Catalunya. Això fa que la xifra de persones que han perdut la vida per la Covid-19 a casa nostra un total de 22.265 des de l'inici de la pandèmia.