Estudiants de medicina amb mascareta

La Covid-19 continua descontrolada a Catalunya: Nova pujada dràstica dels indicadors

En les últimes 24 hores no s'ha detectat cap nova mort relacionada amb el coronavirus

Un dia més, la situació de la pandèmia continua empitjorant. Aquesta setmana, la majoria d'indicadors s'han disparat, exceptuant la mortalitat i la pressió hospitalària, que encara resisteixen a la cinquena onada. Avui dissabte, dia 3 de juliol, es manté la tendència dels últims dies i la Covid-19 continua descontrolada a Catalunya.

En les últimes 24 hores, ha augmentat la velocitat de propagació, la taxa de positivitat en PCR i d'antígens, la incidència acumulada, el risc de rebrot i la incidència a 14 dies. Alguns d'ells, com el risc de rebrot, ho fan dràsticament. A més, també hi ha més persones ingressades als hospitals. L'única dada positiva, que no s'ha detectat cap mort des d'ahir divendres.

Nova jornada amb més de 5.000 contagis i els indicadors desbocats

Amb l'actualització d'avui dissabte del Departament de Salut, s'ha declarat 5.379 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR o test antigen en les darreres 24 hores. És el tercer dia que els nous contagis superen la barrera dels 5.000. Paral·lelament, també puja el percentatge de proves que en la darrera han donat positiu (10,90%).

D'altra banda, la velocitat de propagació i el risc de rebrot pateixen un augment considerable en les últimes 24 hores. La velocitat de propagació, coneguda com a Rt, puja 0,36 i s'enfila fins als 2,07. Pel que fa al risc de rebrot, l'increment és directament dràstic, situant-se a 438 punts, és a dir, 156 punts més que ahir. Tot plegat fa que la incidència acumulada a 14 dies també augmenti de 169,85 a 217,78.

La pressió hospitalària i la mortalitat es manté estable

Per sort, l'augment dràstic dels indicadors encara no té una incidència real als hospitals. Almenys de moment. Respecte a ahir, hi ha dos pacients ingressats a planta menys als hospitals catalans (473 en total), però hi ha 5 persones més a les UCI (120).

La millor dada de l'actualització de dades realitzada avui pel Departament de Salut és, sens dubte, el balanç de morts. En les últimes 24 hores no ha perdut la vida cap persona a Catalunya amb problemes relacionats amb la Covid-19. Això manté la xifra de 22.268 defuncions a Catalunya des de l'inici de la pandèmia.