Pla general d'una infermera mirant-se una màquina amb el filtre Seraph 100 després de ser utilitzat per filtrar la sang d'un pacient amb covid-19

Cap defunció per Covid-19 a Catalunya tot i l'augment de persones ingressades

L'Rt puja un dècima fins al 0,95, mentre que el risc de rebrot es manté en 104 punts

Catalunya continua caminant cap a la fi de la pandèmia amb la fase d'estabilització de la tendència a la baixa dels principals indicadors que marquen la situació actual de la Covid-19 a casa nostra. En l'última actualització de les dades, realitzada aquest dilluns 31 de maig al matí, no s'ha registrat cap nova mort per coronavirus en les últimes 24 hores, tot i el lleuger augment de la pressió hospitalari als centres catalans.

Cap mort nova i estabilització dels principals indicadors

Segons han informat les autoritats sanitàries, a Catalunya no ha registrat cap nova mort per Covid-19 en les darreres 24 hores. Això manté, doncs, la xifra total de defuncions per causes relacionades amb el coronavirus des que va començar la pandèmia, que és de 22.171 segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat

Pel que fa als principals indicadors sobre la Covid-19, es mantenen força estables. La velocitat de propagació, coneguda com l'Rt, puja una dècima i passa dels 0,94 que hi havia ahir diumenge als 0,95 que hi ha actualment. Mentrestant, el risc de rebrot continua immòbil i segueix en els 104 punts que hi havia en l'anterior balanç del Departament de Salut, realitzar ahir diumenge.

Repassant encara alguns dels principals indicadors, podem veure com baixa molt lleugerament la incidència acumulada a 14 dies. I és que aquesta dada ha passat dels 110,41 d'ahir fins als 109,68 que marquen avui les dades de Salut.

Més pacients per Covid-19 als hospitals catalans, però cap pacient crític nou a les UCI

Segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat, aquest dilluns als hospitals catalans hi ha 25 pacients més relacionats amb la Covid-19, fent que hi hagi un total de 757 persones ingressades. Per sort, això no ha representat que hi hagi un augment dels pacients crítics a les UCI, ja que aquesta xifra és manté en els 256 pacients que ja hi havia ahir diumenge, quan es va fer l'últim balanç.

A més, també s'han confirmat 407 nous casos amb PCR o testos antígens, amb un total de 627.821 des de l'inici de la pandèmia. El 4,02% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.