La pandèmia es resisteix a marxar: Baixa la pressió hospitalària, però puja l'Rt

En general, els indicadors milloren respecte a les setmanes anteriors, tot i la frenada en la recuperació

Catalunya continua lluitant contra la pandèmia del coronavirus que ja fa més d'un any que està condicionant la vida de tot el món. Avui el Departament de Salut ha actualitzat, de nou, les dades sobre la Covid-19 a casa nostra.

Un dia més, les xifres es mouen poc. Comparant les dades amb les que hi havia setmanes enrere, és evident que ens trobem en una fase de recuperació. També és cert, però, que aquesta recuperació s'ha vist lleugerament frenada en els últims dies.

Pocs canvis en els indicadors

La velocitat de propagació, conegut com a Rt, torna a pujar un dia més. Ho fa només una centèsima, situant-se actualment en l'1,05. Aquest és l'indicador que més varia respecte a l'últim interval, ja que aleshores se situava en el 0,98.

En canvi, el risc de rebrot baixa. Ho fa també lleugerament, ja que a hores d'ara es troba a 112 punts, un menys que fa 24 hores. La xifra és pràcticament idèntica als 113 punts que hi havia 18 i el 24 de maig.

Pel que fa a la incidència acumulada a 14 dies també es redueix mínimament i també ho fa mínimament. En les últimes 24 hores ha passat de 109,47 a 107,03. A l'interval anterior estava a 115,97.

Tímid descens de la pressió hospitalària

Els hospitals catalans continuen buidant-se de malalts de coronavirus. Des de fa dies, la tendència de persones ingressades és clarament a la baixa.

En les últimes 24 hores, però, aquesta tendència s'ha vist una mica frenada. I és que, amb les dades facilitades pel Departament de Salut aquest divendres, han baixat les hospitalitzacions, però ho han fet molt poc.

A hores d'ara, el nombre de persones ingressades als hospitals catalans per Covid-19 és de 655. Això són 4 persones menys que fa 24 hores. També disminueixen els crítics que es troben a l'UCI fins a 226, cinc menys que fa un dia.

5 defuncions en les últimes 24 hores per Covid-19

Finalment, pel que fa a les defuncions, les funeràries han informat de 5 noves morts en les darreres 24 hores. Això fa que des de l'inici de la pandèmia hagin perdut la vida un total de 22.202 persones per problemes relacionats amb la Covid-19.


Comentaris

envia el comentari