La nova ministra de Sanitat, Carolina Darias, després d'una reunió del Consell Interterritorial de Salut

La proposta de Sanitat per vacunar els joves de 12 a 17 anys

La ministra Carolina Darias vol que rebin el vaccí abans de començar el curs escolar

El govern espanyol vol començar a vacunar els joves d'entre 12 i 17 anys dues setmanes abans que comenci el curs escolar. Ho ha anunciat aquest divendres la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una entrevista a TVE, en què ha explicat que farà la proposta en la Comissió de Salut Pública. En aquest sentit, cal recordar que l'EMA va autoritzar la passada setmana la vacuna de Pfizer en aquesta franja d'edat.

A Catalunya, el passat cap de setmana, el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, va obrir la porta a vacunar els joves als instituts. El conseller va explicar que «si el calendari és a l'agost, evidentment no ho farem als instituts, però si és al setembre, el més probable és que vacunem els nostres joves als centres educatius».

10 milions de persones vacunades amb pauta completa a Espanya

La ministra de Sanitat ha aprofitat la seva entrevista a la televisió pública espanyola per recordar que aquest divendres s'aconseguirà una nova fita: 10 milions de persones vacunades amb pauta completa. Aquesta xifra suposa que un 21% de la població ha rebut les dues dosis dels vaccins de Pfizer, AstraZeneca i Moderna o l'única dosi de Janssen.

Així mateix, Darias s'ha pronunciat sobre la segona dosi per als menors de 60 anys que van rebre la primera punxada d'AstraZeneca. En aquest sentit, la ministra ha lamentat que ha mancat «pedagogia» en la transmissió a la ciutadania de la recomanació de vacunar-se amb una segona dosi de Pfizer.

Carolina Darias ha afirmat que el vaccí d'Oxford ha generat més de 30 trombes i cinc morts a Espanya. Alhora, la titular de Sanitat ha assegurat que els casos de trombosi de la vacuna de Janssen «no tenen comparació» amb els de la vacuna britànica.