La revelació del Govern sobre obrir les discoteques aquest mateix cap de setmana

El conseller de Salut descarta la reobertura immediata del sector de l'oci nocturn

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat aquest dijous la reobertura de l'oci nocturn durant aquest cap de setmana. En aquest sentit, Argimon ha insistit que cal obrir el sector, però no ha concretat dates, assegurant que «quan ho tinguem tot tancat, ho anunciarem». «Pensem que necessitem donar aire al jovent i a la ciutadania. També a un sector que porta un any tancat», ha afirmat Argimon, que ha explicat que treballaran en la reobertura durant els pròxims dies.

Josep Maria Argimon ha assenyalat que el Procicat va aprovar fa unes setmanes un pla general per a l'oci nocturn i que ara en treballaran un d'específic per establir la data de reobertura. Així mateix, també estudiaran les especificacions de com serà aquest retorn del sector després de prop d'un any tancat per la Covid-19. Argimon ha indicat que tenen data per una primera reunió per treballar el pla, però no ha donat més detalls i ha evitat avançar una data de reobertura.

El govern espanyol posa en mans de les comunitats autònomes la decisió final

Aquest dimecres, el Consell Interterritorial de Salut va decidir la reobertura de l'oci nocturn —amb diverses mesures— en aquelles comunitats amb un risc més baix. En aquest sentit, en zones amb risc mitjà —amb una incidència acumulada a 14 dies per sobre dels 50 casos per cada 100.000 habitants— la decisió final queda en mans dels governs autonòmics. En aquesta trobada, Catalunya va votar en contra del document, segons Argimon més per la forma que pel fons.

El conseller de Salut ha assenyalat que el problema no rau en els indicadors aprovats al Consell Interterritorial i que serviran per a la desescalada en els pròxims mesos. Segons aquest 'semàfor', Catalunya —amb una taxa de 107,03— es troba ara en risc mitjà, que va dels 50 als 150 casos per 100.000 habitants acumulats en els darrers 14 dies.


Comentaris

envia el comentari