Pere Aragonès en una compareixença arran dels aldarulls amb la senyera i una bandera europea al darrere

El Govern anuncia l’aixecament de noves restriccions a Catalunya

Es permeten les festes majors i revetlles, i s'amplia al 70% l'aforament en cerimònies i fires

Nou canvi d'escenari a Catalunya. El Govern continua centrat en la desescalada i aquest divendres el Procicat aixeca noves restriccions a Catalunya. Ara aproven mantenir a partir de dilluns les reunions de fins a 10 persones. I també amplien del 50 al 70% l'aforament en congressos i convencions. També en actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments i funerals.

A més, el Govern permetrà a partir de la pròxima setmana les activitats de les festes majors que compleixin les restriccions vigents. Fins ara estaven totes les revetlles suspeses per evitar aglomeracions. A partir d'ara, però, podran celebrar-se complint les característiques de cada activitat concreta.

Aquestes mesures se sumen a les que han entrat en vigor aquest divendres. Que amplien l'horari de la restauració i la cultura fins a la 1 i incrementen al 70% l'aforament comercial i als gimnasos.

Un nou pas a la desescalada: al 70%

Una altra de les novetats és que es podran fer les assemblees d'entitats no només esportives sinó també culturals. Fins ara només es permetien les d'entitats esportives i amb un aforament limitat al 50%.

Ara aquest aforament s'amplia al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones. També es pot ampliar fins a mil amb ventilació forçada i mesures de control d'aglomeracions.

D'altra banda, es podran celebrar actes de graduació dels universitaris  en les mateixes condicions que les activitats culturals. Així, caldrà respectar el 70% d'aforament, estar asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l'aire lliure o amb condicions de ventilació reforçada.

També faran falta mesures per evitar aglomeracions i amb assignació prèvia de seients i registre previ. Les reunions, així mateix, el Govern decidir no anar més enllà. Per tant, es mantindran en un màxim de fins a 10 persones. 

Els bars i restaurants tampoc patiran cap canvi.