La Covid-19 torna a retrocedir a Catalunya

Baixen els indicadors i la pressió hospitalària, mentre es notifica una sola mort en les darreres 24 hores

Des de fa unes setmanes, l'impacte de la Covid-19 a Catalunya ha anat disminuint. Això va permetre relaxar algunes de les principals restriccions imposades per frenar l'avenç del virus. Fa uns dies, tot i mantenir-se la tendència general a la baixa, aquesta caiguda s'havia vist frenada. 

De fet, en la darrera setmana, fins i tot havien pujat alguns indicadors com la velocitat de propagació. També la pressió hospitalària s'anava reduint més lentament. Aquest dissabte, però, amb les dades actualitzades pel Departament de Salut, la situació és diferent: baixen absolutament tots els indicadors de la pandèmia.

Així doncs, en les darreres hores han baixat la velocitat de propagació, el risc de rebrot i els contagis. I també ho fan el nombre de pacients ingressats als hospitals catalans i aquells que es troben a les Unitats de Cures Intensives (UCI). A més, només s'ha notificat una sola mort en tot el país.

L'Rt torna a baixar. El risc de rebrot ho continua fent

La velocitat de propagació, coneguda també com a Rt, ha tornat a baixar després d'uns dies amb una tendència a l'alça. Ho fa només una centèsima, per situar-se de nou a l'1,04, és a dir, la mateixa xifra que hi havia dijous. Tot i això, l'Rt es troba 0,05 punts per sobre respecte a la setmana passada.

El risc de rebrot també ha baixat en les últimes 24 hores. Si ahir estava en 112 punts, avui es troba a 108, baixant doncs 4 punts. Aquests 108 se situen lleugerament per sota dels 113 que marcava la setmana anterior.

Un altre indicador que disminueix és la incidència acumulada a 14 dies. Actualment es troba a 104,7 casos per cada 100.000 habitants, havent baixat 2,33 casos respecte als 107,03 que hi havia ahir.

Menys pressió hospitalària

La situació als hospitals catalans continua millorant de mica en mica. Segons les dades actualitzades avui pel Departament de Salut, ara mateix hi ha 593 persones ingressades amb problemes relacionats amb la Covid-19. Això són 63 pacients menys que els que hi havia fa 24 hores.

Pel que fa als pacients crítics que es troben a les UCI, també n'hi ha menys que fa 24 hores. Concretament n'hi ha 6 menys, deixant les UCI dels hospitals catalans amb 220 'pacients Covid'.

Una sola mort en les últimes 24 hores

D'altra banda, en les últimes 24 hores s'ha notificat una sola mort relacionada amb la Covid-19. Amb aquesta única mort nova registrada, la xifra de persones que han perdut la vida des de l'inici de la pandèmia és 22.203.

Finalment, també s'han declarat 578 nous casos confirmats per PCR o testos antígens, amb un total de 630.935 en tota la pandèmia. El 3,64% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.


Comentaris

envia el comentari