Pla general de l'atenció en una de les UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona

Jornada positiva contra la Covid-19: Cap mort, menys ingressats i indicadors a la baixa

Baixen tímidament l'Rt i el risc de rebot, així com la pressió hospitalària

Cada setmana que passa anem acumulant més bones notícies sobre la lluita contra la pandèmia del coronavirus. La tendència a la baixa de la incidència de la Covid-19 gràcies a la campanya de vacunació ha permès relaxar les principals restriccions. I tot fa pensar que aquesta tendència continuarà.

En l'últim balanç del Departament de Salut, publicat aquest diumenge al matí, s'ha registrat una jornada positiva pel què fa a la lluita contra la Covid-19. I és que baixen els principals indicadors i també la pressió hospitalària. Però la part més positiva és, sens dubte, que Salut no ha notificat cap mort en les darreres 24 hores.

Baixada tímida de l'Rt, el risc de rebrot i la incidència acumulada

Pel que fa als principals indicadors que marquen l'evolució de la pandèmia, aquest tornen a anar tots a la baixa. La velocitat de propagació, l'Rt, baixa de nou una centèsima respecte a les dades publicades ahir i se situa a l'1,03. Aquest és l'únic indicador que es manté més alt respecte a l'interval anterior, que estava en 0,97.

També baixa, ni que sigui poc, el risc de rebrot. En les darreres 24 hores, ha baixat tres punts fins a situar-se als 105. En l'interval del 20 al 26 de maig, aquest indicador estava als 110 punts.

D'altra banda, també disminueix la incidència acumulada a 14 dies, passant dels 104,70 d'ahir dissabte als 102,66 d'avui diumenge, dia 6 de juny. En l'interval anterior, la incidència acumulada era de 113,57 casos per cada 100.000 habitants.

Continua baixant la pressió hospitalària

La situació als hospitals catalans continua millorant. Poc a poc, però milloren i en les últimes 24 hores s'han registrat 3 pacients menys ingressats. En total hi ha 590 persones als centres mèdics de Catalunya relacionades amb problemes amb la Covid-19.

La realitat de les UCI també millora. De fet, ho fa més. I és que hi ha 15 'pacients Covid' menys que ahir, fent que actualment hi hagi 205 persones ingressades per coronavirus en aquestes àrees.

La millor notícia: 0 morts registrades les últimes 24 hores

Ara bé, la dada més positiva de totes és que les funeràries no han declarat cap nou mort per Covid-19 a Catalunya en les últimes 24 hores. Això fa que es mantingui la xifra de 22.203 persones mortes per problemes relacionats amb el coronavirus a casa nostra.

En paral·lel, s'han declarat 534 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 631.469 en tota la pandèmia. El 3,55% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.