Pla detall d'habitacions d'hotel buides a la Costa Daurada

El sector econòmic que ja veu la llum després de la crisi de la pandèmia: «Som molt optimistes»

L'hostaleria de la Costa Brava central superarà el 80% d'ocupació el juliol i l'agost i preveu allargar la temporada

Amb el relaxament de les principals restriccions i la millora en els indicadors sobre la Covid-19, molts sectors econòmics comencen a mirar amb optimisme el futur. Molts saben que costarà tornar a la situació del 2019, però almenys sempre que, de mica en mica, es va allunyant el desastrós 2020.

L'hostaleria de la Costa Brava central dona per fet que superarà el 80% d'ocupació de mitjana els mesos de juliol i agost. A més, també preveu allargar la temporada, el que suposaria un «estiu molt més bo» que el de 2020.

L'únic inconvenient, però, és el mes de juny on les reserves «van a última hora», i això afecta la planificació dels hotels i altres establiments de la zona. Pel que fa a la resta del litoral gironí, les sensacions son «millors que l'any passat», però el sector recorda que «venim del no-res».

En localitats com Lloret de Mar, Blanes o Roses es concentren grans hotels. Molts d'ells sí preveuen obrir aquest any i esperen que la reactivació dels touroperadors els ajudi a omplir les places.

Bones expectatives pels establiments de la Costa Brava del Baix Empordà de cara a l'estiu. Si l'any passat ja va «salvar els mobles» amb una ocupació del 80% de mitjana entre juliol i agost, aquest 2021 la superarà «segur».

De fet, des del Grup Costa Brava Centre vaticinen que la temporada s'allargarà fins setembre, tal com era habitual abans de la pandèmia. I és que el sector ha vist com hi ha un «bon ritme» de reserves que el fa ser «molt optimista» de cara a l'estiu.

Malgrat aquestes bones sensacions, el fet que l'arribada de turisme estranger continuï sent una incògnita –excepte el francès que ve per carretera–, fa ser «prudent» el sector.

«Necessitem més reserva internacional. Ens cal el mercat anglès, l'alemany o l'holandès», assenyala la gerent del Grup Costa Brava Centre, Judit Lloberol.

A la incertesa del turista de fora cal sumar que la pandèmia ha provocat que el juny sigui un mes on es «treballa a última hora». Això, explica Lloberol, fa que sigui «molt complicat» saber quina serà la tendència d'aquest mes.

La gerent del grup considera «molt important» que els establiments sàpiguen que no s'implementaran més restriccions sanitàries, per tal de treballar amb «més certesa».