Una altra nit de festa als carrers de Barcelona: Gairebé 5.000 persones desallotjades

Durant la nit anterior ja es van desallotjar gairebé 3.000 persones

Nova nit de trobades i 'botellons' il·legals a Barcelona. Després d'un dijous a la nit amb gairebé 3.000 persones desallotjades, aquest divendres a la nit la xifra s'ha enfilat als 5.000. Així ho ha explicat l'ajuntament de la capital catalana.

Un total de 4.924 persones han estat desallotjades de diferents carrers, places i platges en una nova nit de 'botellons' a la ciutat de Barcelona. Les concentracions més nombroses s'han tornat a produir al passeig del Born, al de Lluís Companys i al front marítim, especialment a les platges de Sant Miquel i del Somorrostro.

Tot i haver desallotjat gairebé 5.000 persones, segons l'ajuntament barceloní no consten detencions ni tampoc denúncies.

«No hi ha hagut cap mena d'incident important» assegura Albert Batlle, tinent d'alcalde de Barcelona

El tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha volgut posar en relleu aquesta manca de «conflictivitat i incidents» en els desallotjaments. A més, també ha mostrat la seva confiança que la reobertura de l'oci nocturn «en les properes setmanes» ajudi a rebaixar la pressió sobre l'espai públic.

«Des de l'aixecament de l'estat d'alarma no hi ha hagut cap mena d'incident important en les nits barcelonines, però sí una ocupació important de l'espai públic», ha assenyalat aquest dissabte Batlle.

«Esperem que la reobertura de l'oci nocturn ens permeti un esponjament d'aquest tipus d'activitat», ha insistit el tinent d'alcalde de Seguretat. A més, també ha demanat a ciutadania i mitjans de comunicació «viure amb certa normalitat» aquestes xifres diàries de desallotjats a la capital catalana.

«No caldria donar explicacions cada dia sobre quants n'hi ha o quants deixen d'haver-n'hi. N'hi ha molts. Però, insisteixo, no hi ha incidents i aquesta és la millor notícia», ha conclòs Batlle.

3.000 persones desallotjades divendres

Un total de 2.900 persones van ser desallotjades la nit passada en diversos punts de Barcelona, tal com van informar també fonts del consistori de la capital catalana.

Durant la nit es van produir escenes d'aglomeracions i de gent bevent al carrer en zones de la ciutat comtal, com el passeig del Born. En aquesta zona s'han tornat a reunir grups sense mascareta i consumint alcohol al carrer, fins que agents de la Guàrdia Urbana els han desallotjat.


Comentaris

envia el comentari