Instal·len una comuna hippy a Espanya: Rituals, relacions íntimes i cada vegada més gent

Segueixen arribant cotxes d'arreu d'Europa i les autoritats temen que la situació es descontroli

La Família de l'Arc de Sant Martí segueix creixent a Espanya. La comuna hippy instal·lada fa 15 dies a la vall de Portilla (la Rioja) no para de rebre nous visitants. Fonts oficials parlen ja d'un grup de 200 persones i les autoritats temen perdre el control de la situació.

La Guàrdia Civil ha començat a fer controls als pobles limítrofs com Vinegra, Mansilla o Tabladas. Però no pot evitar que els cotxes s'endinsin a la zona natural. Allà hi ha instal·lada la comuna hippy de la Família de l'Arc de Sant Martí.

Es tracta d'una gran comuna amb desenes de persones, inclosos menors d'edat. La policia fa escorcolls i controls. També han sancionat un centenar de persones per fer foc, ocupar espais no permesos i saltar-se les mesures anticovid.

Al poblat es fan grans fogueres, que s'utilitzen per cuinar però també per a realitzar rituals màgics. Els mitjans locals han publicat imatges de la trobada. Els participants van nus i fan sexe a l'aire lliure.

Estan equipats amb tendes de campanya i els menors van lliures corrent pel camp. Tenen la intenció de marxar amb el canvi de fase lunar. La Guàrdia Civil de moment està a l'expectativa, però no descarta intervenir.

Cada vegada arriben més cotxes

El poblat hippy de l'arc de Sant Martí s'ha convertit en un maldecap per al govern regional. Les autoritats de la Rioja han demanat expressament als participants que desallotgin el lloc. Però de moment no hi ha hagut resposta.

De fet, cada vegada arriben més cotxes per unir-se a la gran família. Ve gent de tots els llocs d'Europa. El govern de la Rioja tem que l'organització naturalista s'instal·li definitivament i no vulgui marxar.

La policia ha intervingut documents que asseguren voler crear «un paradís». Entre els documents hi ha mapes dibuixats a mà que serveixen de guia per arribar al poblat. S'assenyala la localització de la comuna amb un gran arc de Sant Martí.

Sense normes socials ni higiene

Al poblat no hi ha normes socials ni mesures d'higiene. Els membres de la comuna cuinen els aliments en una foguera. En una altra foguera de grans dimensions, que en diuen «el foc sagrat», fan ioga, canten i ballen.

En els controls que estan fent, la policia no ha trobat droga. Però sí que han trobat Viagra en diversos dels cotxes que accedien a la zona. Aquest és un medicament per assegurar l'erecció del membre masculí.

Entre les normes escrites per aquesta gran família hippy hi ha la prohibició de consumir drogues. Volen que sigui «una trobada cara a cara» i «volar alt amb la naturalesa» com «ànimes lliures sense alcohol, tecnologia o drogues».

També està prohibit fer negocis o vendre mercaderia en el poblat. Les normes ho deixen molt clar. Si algú incompleix la normativa i entra alcohol o drogues al poblat, tampoc els podrà vendre.

Risc d'incendis a La Rioja

Els veïns asseguren no saber d'on han sortit els hippies. Expliquen que han vist a portuguesos, alemanys, holandesos i d'altres països. La Rioja està en alerta màxima d'incendi des del dia 1 i temen que puguin provocar un foc.

La vall en el qual s'ha instal·lat la comuna és una de les zones més verges i salvatges de la Rioja. Allà, els veïns temen que el degoteig constant de visitants pertorbi la fauna de la zona. Per descomptat, no porten mascareta ni respecten les mesures sanitàries bàsiques.

La Família de l'Arc de Sant Martí

La Família de l'Arc de Sant Martí (Rainbow Family) és una comunitat naturalista amb origen als Estats Units a principis dels setanta. Organitza trobades per tot el món per traslladar la seva experiència de vida comunitària.

La comuna hippy està oberta a tothom qui ho vulgui, sense excepció. Això sí, hi ha una sèrie de normes com prescindir dels aparells electrònics i els productes químics. La seva manera de vida es basa en la pau mundial i en la no-violència.

Normes i consells

«La família espanyola fa una crida per crear un paradís tots junts, connectats per la Mare Gaia, obrint els nostres sentits i cor en harmonia, pau i molt, molt d'amor». Així resava el reclam d'aquesta trobada.

En el comunicat s'estableixen set normes que han de complir els «germans» de la Família de l'Arc de Sant Martí.

  • Comunicació conscient sobre l'existència de la reunió cara a cara, de tu a tu, de tu a mi, de mi a mi.
  • Compartim el foc: la benvinguda, la cuina i per descomptat, el control del foc sagrat.
  • Volar alt amb la natura. No necessitem més que ànimes lliures sense alcohol, tecnologia o drogues.
  • Venim a compartir, no a fer negocis. Respecte entre tots.
  • Estima els animals, respectem els que hi viuen. Hi ha alguns cavalls salvatges i és perillós portar als nostres adorables socis. Important, si us plau, deixeu-los a casa.
  • No oblidis les teves eines.
  • Responsabilitat individual de les nostres deixalles.

La Família de l'Arc de Sant Martí també reparteix entre els «germans» una sèrie de consells per a la vida en comunitat. Robes càlides, tendes per dormir, instruments com timbals, flautes, arpes i maraques. També un gran somriure i el cor obert.


Comentaris

envia el comentari