Imatge d'un termòmetre amb molta calor a ple estiu

Gran estocada de l’estiu aquesta setmana, però últimes fuetades primaverals a Catalunya

La nova estació té pressa per arribar i la calor serà intensa en dies vinents amb sol. Els xàfecs de tarda no desapareixen i cauran a més o menys comarques segons el dia

El temps d’aquestes últimes hores marcat per intervals de núvols, ruixats i calor moderada anirà millorant. La nova setmana estarà protagonitzada per un augment constant i clar de les temperatures. Un ascens que es notarà especialment a l’interior.

Els termòmetres faran un salt endavant i l’ambient serà de ple estiu a mitjans de setmana. Serà llavors quan es rondaran o se superaran els 30º a tot l’interior i gran part del prelitoral. La calor anirà acompanyada d’una xafogor marcada a la costa.

Tot plegat amb més sol i tan sols algunes fuetades primaverals pel que fa als xàfecs de tarda. Cauran principalment al Pirineu i Prepirineu, però algun dia també arribaran al nord-est i altres zones de muntanya. És possible que els ruixats vagin a més la segona meitat de setmana.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dilluns 7 de juny

El primer dia de la setmana, el dilluns 7 de juny, començarà radiant a gran part de Catalunya. El sol serà el clar protagonista i tan sols hi haurà alguns intervals de núvols o boires matinals entre Barcelona i Girona.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 7 de juny del 2021
Mapa de previsió per dilluns al matí | Catalunya Méteo

Serà a la tarda quan es repetiran nous xàfecs i alguna tempesta a punts del Pirineu, Prepirineu i nord-est. No haurien d’arribar a la resta de Catalunya amb sol que seguirà dominant a la majoria de comarques catalanes. A partir de la tarda i vespre hi haurà més núvols baixos a la Costa Daurada.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 7 de juny del 2021
Mapa de previsió per dilluns a la tarda | Catalunya Méteo

Les temperatures pujaran més i l’ascens pot més força notable cap a Ponent. La majoria de màximes es mouran entre els 24º i 29º. Però seran una mica més altes al pla de Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre. Una mica més de fresca a la nit.

Dimarts 8 de juny

El dimarts 8 de juny serà un dia molt plàcid en conjunt. El sol dominarà i tan sols tindrem alguns núvols baixos costaners sobretot al matí. També hi haurà nuvolades de tarda que ja no deixaran pràcticament ruixats.

És possible que caigui algun xàfec puntual a la zona dels Ports. Les temperatures pujaran una mica més amb ambient càlid i xafogós. Tan sols poden quedar una mica més curtes a la Costa Daurada.

Dimecres 9 de juny

El dimecres 9 de juny tindrem una mica més d’aire fred en alçada i això pot complicar lleugerament el temps. Els xàfecs poden caure a moltes comarques entre la tarda, vespre i nit. Els ruixats apareixeran principalment al Pirineu, Prepirineu i Catalunya Central.

No es descarten algunes tamborinades disperses a altres zones, especialment a punts del prelitoral i trams costaners de la meitat nord. Les temperatures encara pujaran més i es rondaran els 30º a gran part de Catalunya fora del litoral. Es poden assolir els 35º a Ponent.

Dijous 10 de juny

Les temperatures poden començar a tocar sostre el dijous 10 de juny amb ambient de ple estiu.  La majoria de màximes es mouran a voltant dels 30º a l’interior i prelitoral. Però aquesta xifra se superarà fàcilment a Ponent, Ebre i nord-est amb xafogor a la costa.

Tot plegat amb sol en conjunt però i tan sols nuvolades de tarda a punts de muntanya. S’esperen alguns xàfecs a zones del Pirineu, Prepirineu i Ports. No se’n descarten alguns a punts del prelitoral i de l’interior nord-est.

Divendres 11 de juny

Els xàfecs de tarda podrien anar a més el divendres 11 de juny. Els mapes del temps actuals indiquen que hi hauria ruixats a molts punts de l’interior i de muntanya, amb la costa més al marge. Alguna tamborinada podria anar acompanyada de tempesta intensa.

Les temperatures es mantindran semblants amb màximes de ple estiu. La majoria es mouran entre els 26º i 31º, però se superaran aquestes xifres a zones interiors. Els xàfecs de tarda refrescaran l’ambient. Calor estiuenca arreu i xafogor a la costa.

Cap de setmana del 12 i 13 de juny

L’ambient d’estiu  es mantindrà el cap de setmana del 12 i 13 de juny. La calor serà la gran protagonista amb gran part del prelitoral i l’interior de Catalunya al voltant dels 30º. Es tornaran a fregar o assolir els 35º a Ponent i l’interior de l’Ebre.

Una calor acompanyada de xafogor a la costa i de força sol en conjunt. Els xàfecs de tarda sembla que tan sols cauran a punts del Pirineu, Prepirineu i els Ports. L’estiu va arribant a casa nostra amb pas ferm.